Vi er stadig i den lidt trælse situation, at vores udlejer ikke er så hurtig ude af starthullerne. For nu en måned siden gik vores ovn i stykker. Han er på sagen… Ja ja, det gør jo ikke vores lyst til hjemmelavet kage mindre. Heldigvis kom jeg i tanke om at man kunne lave en cheesecake uden at skulle have gang i ovnen. Cheesecake it is.
Da jeg var på skovtur med mig selv tidligere for at plukke ting og sager, fangede jeg, det der må være sæsonens sidste brombær. Der var ikke mange tilbage, men til gengæld var de super søde. Så de var besværet værd. Jeg nåede at plukke et par hundrede gram før jeg mistede tålmodigheden. Men der havde jeg også plukket et par kilo æbler og et par kilo hyldebær.
Det eneste som rigtigt havde åbent på denne højhellige søndag var Lidl. De kunne ikke klare Oreos, men til gengæld har de efterligninger af mere eller mindre alt, så det blev i stedet til NEO kiks. Ja, samme princip. Jeg kunne ikke smage forskel om det var det ene eller det andet. Happy times. Vil du være traditionel, kan du også sagtens erstatte disse med digestive kiks.
Jeg lavede denne i en springform med en diameter på 25 cm. Jeg valgte bevidst at cremedelen ikke skulle være så høj, da jeg synes at den godt kan blive lidt for meget en gang i mellem. Det er en god idé at lægge bagepapir i bunden af springformen, så den er nemmere at få ud igen.
Hvad skal du bruge?
Bund:
- 30 Oreo eller Neo Kiks.
- 75g smør.
Cremecheese delen:
- 200g creme cheese (jeg brugte Philadelphia light – Jeg tog den forkerte)
- 200g creme fraiche
- marven af en vaniliestang
- 75g sukker
- lidt citronsaft – Cirka 1-2 teskefulde.
- 2 blade husblas
- 200g brombær
- 100g sukker.
- 2 teskefulde citronsaft
- 2 blade husblas.