Mandag er meget ofte lig med meget hurtig mad. Det er som regelt lange dage på arbejdet, og ja, så er mandage bare lidt hårdere…
Det bliver nok ikke meget hurtigere end dette. Præcist 17 minutter fra start til slut. Det var faktisk pastaens kogetid der var den største hemsko. Med frisk pasta kunne man nok godt skære 4-5 minutter af. Jeg er bare lidt træt af det butikskøbte friske pasta. Jeg foretrækker i øjeblikket en god tør pasta. DeCecco er favoritten.
Jeg fik også ryddet lidt op i køleskabet. Jeg er så tilpas meget nærig jyde, at jeg HADER at smide mad ud.
Hvad skal du bruge – 2 personer.
- 200-250g tørret pasta
- 1 rødløg,
- 1 pakke bacon, strimlet.
- 1 dåse tomatpure.
- 2dl fløde (Jeg havde den fuldfede 38%)
- en hånd fuld frosne grønne bønner
- Salt, Peber, Timian.
- Olie til stegning.
- Parmesan til toppen.
Hvis det skal gå sådan rigtigt stærkt, så koger jeg altid vandet i min elkedel, samtidig med at jeg i en gryde fylder lidt vand i bunden, så man kan få varmet blusset op. Ja, jeg er desværre ikke priviligeret med hverken induktion eller gas, så det tager sin tid at få vand op og koge. (Ja, alt er jo relativt – Er man meget sulten, så tager det i hvert fald for lang tid).
Når vandet koger, så dumt pastaen i. Sørg selvfølgeligt for at vandet er saltet.
På en pande steger du i olie nogle fint strimlede løg og bacon. Det skal lige have lidt varme. – Ja, jeg ved godt at det er noget gris med alt det olie. 🙂 MMMM BACON.
Tomatpureen tilsættes og steges lidt af før du tilsætter dine bønner. Direkte fra fryseren er helt fint.
Til sidst fløde og krydderier. Lad det simre ved svag varme med pastaen koger færdigt.
Vend pastaen over i panden. Det gør absolut ikke noget at der kommer lidt kogevand med over. Lad retten samle sig et minut eller to. Sørg for at give retten ikke-generte mængder friskrevet parmesan på toppen. Det skal lige siges at retten var noget med “rød” en billedet ovenfor lige giver udtryk for.
Det var lækkert, tak for inspirationen!