Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Stegt kammusling på bund af æble og rødbede.

Stegt kammusling på bund af æble og rødbede.

Hvis jeg skal være helt ærlig, så har jeg et lidt svært forhold til meget fisk og skaldyr. Vi har praktisk talt ikke spist meget af det i min opvækst, så det er ikke rigtigt blevet en del af mit liv. Jo, jeg spiser panerede fiskefileter og rejer, hvis det er med æg.

Jeg har fundet ud af at jeg faktisk kan komme over meget af denne „blokade“ overfor fisk, hvis jeg selv tilbereder fisken. Jeg synes egentlig også det er noget pjat, at jeg ikke kan lide fisk. Nu vil jeg lære at spise fisk! Jeg tror også meget hænger sammen med hvor fisken kommer fra. Gaspakket supermarkedsfisk, som har saftet i gaspakningen flere dage, synes jeg er ulækkert. Jeg synes det er lidt utrygt ikke vide præcist hvad man spiser.

I torsdags fik jeg serveret kammuslinger for første gang – hvor jeg spiste dem. Jeg kunne godt lide det. Idag ville jeg genoptage successen. I torvehallerne købte jeg 6 kammuslinger, som konen og jeg skulle dele til en lille forret. Tilbehøret til disse blev rødbede, æble og karse. Jeg ville lave det forholdsvist „nordisk“.

Da rødbederne skal trække en smule, skal du starte en times tid før servering. Men det er reelt også det eneste som tager tid ved denne ret.

Hvad skal du bruge? (2 personer)

  • 6 kammuslinger
  • 1 lille rødbede
  • 0,5 æble – gerne en syrlig version
  • Karse
  • 1 spiskefuld æblecidereddike
  • 1 teskefuld honning
  • Lidt frisk timian
  • Olie til stegning

Stegt kammusling på bund af æble og rødbede.

Skræl rødbeden og skær den i små tern. (4x4mm). Jeg valgte at overhælde disse med en liter kogende vand, mens de lå i et dørslag. Ryst dem og fyld dem i en lille skål. Overhæld med æblecidereddike, honning, timian, salt og friskkværnet peber. Godt med peber. Sæt det i køleskabet for et trække en times tid.

Hak æblet fint lige før servering, så det er klart til at blive blandet med rødbederne.

Kammuslingerne skal blot have friskkværnet peber og salt.

Stegt kammusling på bund af æble og rødbede.

Steg kammuslingerne på en brændvarm pande i olie. Giv dem endeligt ikke for meget. Faktisk hellere for lidt. De skal have under under 1 minut på hver side.

 

Hæld eventuelt ekstra væde fra rødbederne. Bland æbler og rødbeder. Anret med et par skefulde  rødbeder og æbler. Muslingerne. Klip karsen over. Server mens de er varme.

Stegt kammusling på bund af æble og rødbede.

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Close
Your custom text © Copyright 2025. All rights reserved.
Close