Da vi igår var i torvehallerne faldt jeg også over disse ualmindeligt lækre andepølser hos Cleavers Meat market. Da de ramte posen, var planen for søndagsmiddagen også klar. Billige var de ikke, 9 forholdsvist små pølser for 100 kroner – Men de var pengene værd.
Mosen som skulle akkompagnere disse fantastiske pølser blev lavet på nogle blå/violette kartofler. – Her burde jeg nok bare have brugt nogle normalt hvide. Lyslilla mos er lidt underligt. Men kartoflerne var enormt dragende. Det er også fra tid til anden forholdsvist svært at få fingrene i lilla kartofler.
Vi fik også løgsovs til – dette blev i høj grad brugt til at skjule den underlige mos (som smagte helt fint, dog).
Beregn cirka en 45 minutters tid i køkkenet til denne ret.
Hvad skal du bruge?
Løgsovs
- 2 (rød)løg
- 25g smør
- 4 spiseskefulde æblecidereddike
- 1,5 spiseskefuld hvedemel (cirka)
- 0,5L hønseboullion (aka varmt vand med en terning)
- Salt og peber
Mos
- Ca 500g kartofler
- 80g smør
- 1dl mælk.
- Salt, Peber, Revet muskatnød.
Derudover
Kantareller, pølser og persille.
Klargør kartoflerne og kog. Jeg har læst et sted, jeg kan ikke lige huske hvor, at når man laver mos, så bør kartoflerne ikke skæres i for små stykker, da det gør mosen vandet. Derudover skal man ikke tilsætte salt i kogevandet, da kartoflerne så har sværere ved at koge ud. Kog til de er møre – Det varierer lidt fra sort til sort.
Til sovsen skal du snitte dit løg i tynde skiver. På panden med dem sammen med den velvoksne klat smør. Når de begynder at blive klare lægger du låg på. Lad dem så stå og simre ved lav varme i cirka 10 minutter. Herefter tilsætter du eddiken og koger den væk. Nu har du udgangspunktet for sovsen. Tilsæt mel og arbejd den stille og roligt ind i løgene. Bag den et par minutter før du tilsætter boullionen. Giv den lidt af gangen. Når den har den rigtige konsistens skal den lige stå og putre 5 minutter. Juster farven med en lille klat kulør hvis den er for bleg i det.
I mellemtiden skal du sætte pølserne over og stege. Jeg stegte pølserne i en anelse smør, men de afgav også en del fedt. Perfekt, da jeg vendte de rengjorte kantareller over i samme pande. Smagen af andefedt og kantareller – HIMMELSK!
Ja, jeg tænkte nok ikke så meget over at lyslilla mos måske var fejlcastet til opgaven. Smagen var der ikke meget at sætte en finger på. Men det så nu lidt underligt ud.
Til mosen skal du, ja, mose kartoflerne. Tilsætte smør og en lille smule mælk – Alt afhængig af hvilken konsistens på mosen du vil have, vælger du også hvormeget mælk. Min blev forholdsvist fast. Husk at smage til med rigeligt salt, peber og revet muskatnød.
mmmm. Comfortfood.
Og ja, nu er der tale om engelsk pub-grub, så jeg fik mig en lille London Pride til, som er en af mine favoritøl. Godt med lidt syre til den halvfede engelske mad.
Og ja, min nye engelske kasket skal også på/med – Men bare roligt. Det gør det ikke til en modeblog 🙂