Ja, nu lyver jeg. Pardon my french! Jeg kan faktisk ikke tale fransk og det var faktisk kylling vi fik. Poulet au vin?
Jeg købte to kyllingelår, da jeg ikke kunne komme forbi Netto og hente en Løgismose kylling. Øko-kylling udvalget er desværre ikke særligt stort i den lokale Brugs. Skal jeg være ærlig, så gider jeg simpelthen ikke at spise andet end kylling som har levet et ordentligt liv.
Der blev (som altid) lavet lidt småjusteringer i forhold til min oprindelige plan, da jeg skulle rydde lidt op i køleskabet, da jeg ikke er meget hjemme resten af ugen.
Hvad skal du bruge? 2 personer
- 2 store kyllingelår (over og underlår)
- 3 gulerødder
- 1 stort rødløg
- 3 stilke bladselleri
- 3 fed hvidløg
- 0,5 fennikel
- 100g røget mørbrad (erstatning for bacon)
- 10 brune champignon
- 1 glas syltede perleløg (i mangel på friske)
- 0,5 flaske rødvin (en ordentlig en)
- 1 dl sukker
- Smør og olie
- En smule mel
- Persille
- 15 hele peberkorn, 3 nelliker, 4 laurbærblade, timian
Del kyllingelårene i over og underlår. Vend dem i mel. Brun dem godt af i en blanding af smør og olie. Når de er brunet af tager du dem op.
Rengør og skær gulerødder, løg, blegselleri, fennikel, hvidløg og den røgede bacon i grove stykker. I gryden med dem. Suppler eventuelt med lidt mere smør. Yam yam yam. De skal ikke tage farve. Når de begynder at blive klare, skal de have selskab af kyllingen igen. Bind en krydderdusk med persillestængler, laurbærblade og timian. Det er som sådan ikke nødvendigt, men kan være en god idé, hvis du ikke vil si saucen inden servering. I gryden med den. I med nelliker, peberkorn. I med vinen – Sørg for at bruge en vin du også kan finde på at drikke selv. Det afspejler sig i smagen, at vinen er ok. Lad det simre i cirka en time til halvanden. Dækker vinen ikke kyllingen, suppler eventuelt med vand eller hønseboullion – Eller mere vin.
Mens retten står og simrer, skal du gøre dine champignon og perleløg klar. Rengør champignonerne, del dem og rist dem i en god gang smør. Tag dem fra.
Skru ned for panden, drys sukker på og giv den en lille smule smør. Når sukkeret er smeltet kommer du løgene på. PAS ENDELIGT PÅ DET IKKE BRÆNDER PÅ – Det smager ikke godt. Lad dem stå og boble. Når de har taget farve, tager du dem af varmen. Ja, det er helt som at lave brune kartofler. Jeg synes faktisk ikke det gjorde noget at løgene var syltede. Det gav lidt god syre uden at dominere.
Når kyllingen er klar, skal urterne sies fra saucen. Tag kyllingen op og si den. Jeg valgte at køre nogle af gulerødderne tilbage i saucen. Tilbage i saucen kom kyllingen, champignons og løgene. Du kan vælge at koge den yderlige ind, men det var ikke nødvendigt i mit tilfælde. Kog panden du lavede løgene på af med en gang rødvin. Det giver god smag til retten.
Kog lige hurtigt op – Server med en gang persille på toppen.
Ser fantastisk ud! Total yndlingsret:)