Det kan måske lyde helt frelst, men lige i øjeblikket har jeg egentlig mest lyst til kun at spise grønt. Ja, jeg kiggede også lidt på mig selv, da jeg indså det. Men jeg tror det hænger noget sammen med varmen. Jeg er jo på ferie i Spanien lige nu. Og hvis der er en ting, som jeg ikke er særligt god til, så er det altså varme. Sidste år stod den også på kødfattig mad det meste af sommeren. Heldigvis behøver det jo heller ikke være kedeligt at spise sine grøntsager.
Som jeg sad og argumenterede for idag, så er det også noget mere udfordrende at lave mad uden kød. Det er nemt at stege et stykke kød, komme lidt kartofler og sovs på siden og så kalde det mad. Så ligger fokus på kødet og garnituren er der bare. Hvis du så ligefrem fjerner kødet, har du behov for at resten af tallerknen får opmærksomhed.
Her er der en lille blomkålssag, som vi fik sammen med nogle auberginer og noget kylling her til aften. Faktisk samme tilberedning på kyllingen, som vi fik for to år siden hernede. Lige den her godtnok med salvie i stedet for rosmarin. Et eller andet sted, så mener jeg faktisk også at retten godt kan stå alene med lidt grønt salat og noget groft brød. Det vil være godt på sådan en hverdags aften.
Skulle du have noget i overskud, så blender du det bare sammen med lidt hønsefond og du har en ualmindelig lækker blomkålssuppe. Dog tror jeg ikke du skal regne med det.
Smørdampet blomkål med safran, mynte og mandler.
Ingredienser
- 1 stk blomkål
- 50 gram smør
- 1 knivspids safran
- 1 dl vand
- 1 håndfuld mynteblade
- 50 gram mandler
Sådan gør du
- Fjern alle blade fra blomkålet. Bring vandet i kog sammen med smør og safran. Kom blomkålen i med stokken pegende op af. Læg låg på og skru ned for varmen.
- Efter 7-10 minutter vendes blomkålen forsigtigt. Læg låg på igen og giv det yderligere 5-7 minutter.
- Tag det færdige blomkål op. Del det i mindre stykker på en tallerken eller et fad. Kom den smeltede safransmør over. Kom også mynte, mandler og krydder ekstra med salt og peber. Du er nu klar til at servere.