Endnu en lille grøntsagsting. Der er egentlig ikke så meget arbejde i det. Og du kan lave langt det meste i god tid.
Jeg synes det er sådan en lækker lille variation i forhold til det man normalt ellers spiser til sin grillmad. Det bliver ofte bare sådan en gang kartoffelsalat og en blandet grøn salat. Og så kan du altså også sagtens lave dem på grillen. Jeg synes de bliver endnu bedre, hvis de lige får lidt smag af røg og brændt.
Bagte auberginer med et lille kick. Nemt tilbehør til grillen.
Ingredienser
- 2 stk auberginer
- 3 spsk olie
- 1 tsk spidskommen
- 1 tsk paprika
- 2-3 spsk kvark Eller eventuelt bare creme fraiche kunne ikke skaffes her i Spanien
- 2 spsk harissa
- 1 håndfuld basilikumblade
Sådan gør du
- Flæk auberginerne. Kom pensel auberginerne med en smule olie på skærefladen.
- Steg auberginerne på en brændvarm pande, til de har taget en smule farve. Fjern dem herefter fra varmen. Drys med det sidste olie, spidskommen, paprika, salt og peber. Kom nu i ovnen ved 200 grader i cirka 20 minutter (afhænger af størrelse).
- Tag auberginerne ud og sæt små klatter kvark (eller creme fraiche) på de møre auberginer. Kom også harissa og basilikum blade på. Nu er du klar til at køre. Serveres helst varme, men kan også spises lune.
Det ser virkelig lækkert ud. Dem tror jeg, at jeg vil prøve at lave på vores grill i aften – hvis vejret er til det. Vi har nemlig lige fået en lækker lækker udendørsgrille fra Morsø – http://www.morso.dk/produkt/morso-grill-forno
Men tror du, at de kan laves på grill – eller går det kun i ovn?
Hej Lisa,
Jeg tror de vil være rigtigt gode at lave på grillen. Grillen vil give dem lidt ekstra røgsmag, som passer ualmindeligt godt til auberginer!
Sådan en grill ville jeg godtnok gerne have.
Thomas