Det her må gå under betegnelsen “lidt beskidt”. For ja, der er lige så meget ost i, som samvittigheden tillader altså. Og i mit tilfælde, ja, der er det altså en del.
Vi er jo i højtiden for madspild. Altså sådan for alvor, så i stedet for at vise pompøse retter, som skal frembringes, vil jeg egentlig hellere vise hvad man nu kan bruge nogle af resterne til i stedet. Sjovt nok kunne man skrive en hel kogebog om det – så det har jeg gjort. Men der var masser af forskellige ting som der ikke var plads til i den.
I år lavede jeg faktisk hele to ænder til jul – Og en flæskesteg. og vi var kun to mennesker, men det var faktisk med henblik på at få nogle rester. Vi var også forholdsvist hurtigt færdige med maden, gaverne og alt det der hører til. Så allerede på aftenen blev den resterende and smidt i andefedt, så den kunne stå og hygge sig. Skroget skal bruges til nytår, hvor der er en andeconsumé på menuen. Men andeprojektet kommer der mere om senere. Og nåh ja, så fik vi flæskestegssandwich her til aften med rødkål, surt og andet godt.
Den her sandwich er faktisk tiltænkt resterne fra julefrokostbordet eller nytåret, når der er en tilpas stor bøf, steg eller roastbeef på bordet, som ikke bliver spist op. Jeg frembragte denne bøf på arbejdet, som bare skulle bruges til et billede. Da det så var taget, røg den med hjem til en hurtig, nem og lidt beskidt aftensmad. Men gud hvor var det godt.
Jeg har set flere versioner af denne philly cheese steak sandwich, både nogle med og nogle uden champignon. Denne her blev med, da vi havde en god håndfuld i køleskabet, som så alligevel var blevet ganske kedelig. Normalt bruger man provolone, som er en italiensk fast ost. Det havde jeg ikke lige. Til gengæld havde jeg Kry fra Arla Unika og en smule vesterhavsost. Det var mere end godt. Brug det du har, som vil smelte. Og så må det også godt smage af en smule. Det synes jeg i hvert fald er lækkert. Har du ikke en bøfrest liggende, så kan du også sagtens stege en til formålet. Men sørg nu i første omgang for at få brugt det du har.
Philly cheese steak sandwich - Stop spild af mad.
Ingredienser
- 1 flute - som kan deles
- 1 grøn peberfrugt
- 1 stort løg
- 100 g champignon
- 300-350 Bøf / steg / roastbeef af ko
- minimum 150g ost
- Fransk sennep Og/eller Ketchup
- Salt og peber
- 2 spsk olie
Sådan gør du
- Lun bøffen og brødet.
- Skær løg, grøn peber og champignon i tynde strimler.
- I olien sauteres løget til det er klart. Heri kommes nu grøn peber og champignon. Steg til champignon og peberfrugt er faldet en smule sammen. Krydr med godt med salt og peber.
- Del nu portionen op i to kom fordel den revne ost over. Hvis du har kommet rigtigt meget ost på, kan du komme panden hurtigt i ovnen til osten smelter. Hvis du er mere mådeholden, lader du den bare smelte forsigtigt ved mellem varme på blusset.
- Smør brødet med sennep og eventuelt ketchup. Fordel bøffen, som er skåret i tynde skiver på. Med et svuptag kommes nu grøntsager og ost på. Nyd med det samme.