Sponseret indlæg.
Se, hvilken morgenstund!
Solen er rød og rund.
Nina er gået i bad.
Jeg’ spiser ostemad.
Livet er ikke det værste man har
og om lidt er kaffen klar.
Ja, Svante havde helt styr på det. Og når alt kommer til alt, så minder Svantes lykkelige dag også meget om min. For til trods for at vi har en lille terrorist i huset, så har vi det faktisk ret godt. Vi er så også blevet velsignede med en knægt som allerhelst (indtil videre) helst sover til mellem 8 og 9. Så når moderen smutter i bad om morgenen, så leverer hun en kop kaffe på sengen og så underholder jeg den lille. Det er altså lykken. Vi er ret priviligerede i og med, at jeg har haft så meget tid derhjemme, så vi kan tage langsomme morgener, hvor vi bare hygger. Jo jo, så arbejder jeg nogle gange om aftenen i stedet. Men i hvert fald, så er vi heldige at have meget kvalitetstid sammen.
Ret skal være ret, denne omelet er nok ikke særlig repræsentativ i forhold til hverdagsmorgenernes morgenmad. Her er vi oftest ude i ingenting udover kaffen med mælk, en ostemad eller bare en skål havregryn med mælk. Så da Nespresso spurgte om jeg havde lyst til at lave et par morgenmadsfilm med dem, så måtte jeg grave ned i gemmerne over det mad, som vi hygger os med i weekenderne. Altså jeg tror de færreste ville finde det særligt interessant at se mig hælde mælk på havregryn. Så den første video blev denne omelet med violette Søren Wiuff asparges, mozzarella fra Rødovre og cirka 40g sommertrøffel fra Piemonte. Ja, det er faktisk lidt beskidt på den gode måde. Og der mangler jo på ingen måde smør på panden, da jeg har lært af Pierre Koffmann, at man altså skal give sådan en pande rigeligt smør (ikke ham bloggeren) når man laver omelet.
Hele grunden til at dette overdådighedshorn af lækre sager blev bragt i spil var, at Nespresso netop har lanceret en ny kaffe, Envivo Lungo, som er tiltænkt morgenen. Altså der hvor du har brug for lidt ekstra kaffe og gerne med godt med smag, så du er klar til at storme ud af hullerne. Den går både godt med mælk og helt sort.
Omelet med mozzarella, asparges (og trøffel)
Ingredienser
- 4 æg
- Salt og peber
- 2 asparges grønne eller violette
- 0,5 g god mozzarella
- Tilvalg: Trøfler til pengepungen er tom.
- 25 g smør
Sådan gør du
- Slå æggene ud i en skål og pisk godt sammen med en smule salt og peber.
- Kom smørret på panden og lad det brune.
- På med æggemassen og lad den sætte sig en smule. Cirka 10 sekunder.
- Nu lægges fintskåret asparges og mozzarella på. Livsnyderen river trøfler over. Lad den stå cirka et halvt minut endnu før den foldes sammen og væltes over på tallerknen. (Og mere trøffel nu)
- Nydes gerne med en god kop kaffe på siden.
Indlægget er udgivet sammen med Nespresso. Ord, tanker, opskrifter og holdninger er selvfølgeligt mine egne. Som de plejer at være.