Jeg elsker tacos. Alle slags tacos. Der er jeg åben for det meste. Jeg vil faktisk næsten sige at jeg er vild med alt fra Mexico. Udover tequila shots. Så går jeg nemlig baglæns. Og det er en helt anden historie.
Tacos er så dejlige, for du kan få bugt med lidt rester og så kan du lege. Det her er lidt en kombination af begge dele.
Jeg havde nemlig lidt blandet godt i køleskabet, som trængte til at blive brugt og det blev så tryllet ned i denne taco. Jeg havde så til gengæld ikke noget masa harina, som man bruger til at lave majs tortillas af. Det troede jeg faktisk. Så jeg var nødsaget til at lave en omgang tortillas af hvedemel. Det lyder som en straf, men det er det altså ikke. Jeg kan måske bare bedst lide dem med nogle andre ting. Jeg synes majssmagen giver lidt ekstra. Og så er hjemmelavede hvedemelstortillas på ingen måde noget der må sammenlignes med det bølgepap, som man kan købe færdigt i supermarkedet. Det smager virkeligt godt.
Hvis du ikke lige ligger inde med svinefedt, så er det helt ok. Du erstatter det bare med smør. Jeg synes ikke olie er lige så godt. Dine tortillas skal steges på en tør og MEGET varm pande. Det gør ikke noget hvis de brænder lidt på. De vil føles lidt tørre lige efter stegningen, men stabel dem under et klæde og dampen som de nystegte frigiver, bløder de andre op. Det er sådan et slags jægertrick. Skal de genopvarmes, så gør det indpakket i staniol i ovnen.
Bare for god ordens skyld, så betyder ordet “asada” grillet / stegt. Så her må du ikke koge bøffen. Så er det i hvert fald noget andet. Denne taco gik med lidt salsa, syltede løg, en sort mayonnaise og så frisk koriander.
Tacos Carne Asada
Ingredienser
hvedetortillas
- 250 g hvedemel
- 50 g svinefedt
- 1 tsk salt
- Vand
Fyld
- 300 g afpudsede nyretapper
- 2 små rødløg
- 1 dl eddike
- 1 spsk honning
- Frisk koriander
- 5 syltede serano chilier erstat fx med jalapenos, da de er nemmere at skaffe
- 1 citron
- 1 skalotteløg
- Olivenolie
- Hotsauce Her brugte jeg både lidt chipotle, lidt af Prologs og så'n
Sort mayonnaise
- 1 dl mayonnaise
- 4 fed black garlic
Sådan gør du
Tortillas
- Rør salt og mel sammen. Arbejd svinefedtet ind i melet. Tilsæt varmt vand til det er en ensartet masse. Forvent cirka 1dl eller lidt mere. Mængden kan afhænge af mængden af gluten. Ælt grundigt til det føles som en modellervoks, som du har leget med. Lad den hvilke i en times tid for glutenet kan udvikle sig. Den vil ikke hæve.
- Del dejen op i små kugler af ca 40g +-.
- Rul dem tyndt ud.
- Steg på en tør pande til de bobler let op. Ca 0,5-1 minut på hver side.
- Læg dem under et klæde.
Fyld
- Fjern eventuelle sener fra nyretapperne. Krydr med salt og peber.
- Steg ved hård varme cirka 3 minutter på hver side. De må meget gerne være blodrøde. Ellers kan de få lidt jernsmag. Lad dem trække 5 minutter før de skæres tyndt ud.
- Skær løgene tyndt på en mandolin.
- Bland eddike og honning. Kom løgene heri. Lad dem sylte en halv times tid. Tilsæt eventuelt lidt korianderfrø og andet guf.
- Salsa: Hak skalotteløg, seranochilier og 1 spsk koriander fint. Kom i en skål og smag til med lidt citronsaft, olivenolie, salt måske lidt honning.
- Blend mayonnaisen med black garlic. Sørg for at det er helt blendet ud. For nemhedens skyld kan det kommes på en sutteflaske.
Jeg stemmer for, at du åbner en mexicansk restaurant – så skal jeg nok kigge forbi *slurp*
Det kunne da være meget sjovt. Eneste problem er, at jeg ikke er så god til rutiner. Så den ville ikke være meget åbent.
Thomas