I øjeblikket starter de fleste af mine opskrifter med: “Jeg havde nogle rester fra et fotoshoot…” – Det er jo faktisk ganske fint, for det betyder at jeg har noget at lave og at vi får brugt resterne. Jeg må indrømme, at jeg faktisk ikke rigtigt ser det som rester. Det er jo bare mad. Men det kunne jeg jo skrive en hel bog om… Oh. Men i hvert fald bugnede den kære grøntsagsskuffe af ting som Alfred ikke rigtigt gad at spise / havde spist halvdelen af / var i overskud. Så det blev i denne omgang til en hurtig tærte. Vi fik en kombination af spinat, bøgehatte og rød peber. Brug det du har.
Altså sådan noget filodej kan virkeligt være en redning i mange situationer. Det kan blive til noget indbagt værk. Det kan blive til tærter. Husk, hvis du får taget hul på en pakke, så tørrer den ret hurtigt ud. Så hav en backup plan klar, hvis du har lidt ekstra lag. I en tærte kommer der jo bare flere lag i bunden. De skal lige have lidt fedtstof, for ikke blive sådan rigtigt kedelige. Smeltet smør smager bedst. Hvis du har rigtigt travlt er olie nemmere.
Vi fik sådan en græsk salat til. Du ved. Tomat, agurk, oliven, rødløg, feta, citron, salt, peber, oregano og olivenolie. I øvrigt årets første hjemmedyrkede tomater.
Hurtig, nem filotærte med grøntsager
Ingredienser
- 4 stykker filo en lille pakke
- 3 spsk olivenolie
- 1 rød peber
- 100 g spæd spinat
- 1 bakke bøgehatte
- 2,5 dl creme fraiche
- 4 æg
- 1 citron
- salt og peber
- 3 spsk pinjekerner
- 100 g feta
Sådan gør du
- Lagene af filo pensles med olie og kommes i en tærteform (eller som her i en buffetgryde). Ovenpå hinanden selvklart.
- Æg og creme fraiche røres sammen og smages til med salt, peber og citronskal. Kom en smule i bunden af tærten.
- Kom bøgehatte, tern af peber og spinat (som forinden lige har fået en tur over noget kogende vand, så det er faldet sammen og vandet presset ud af det).
- Kom det resterende æggemasse på. Smuldr feta over og drys pinjekerner. De behøver ikke ristes. Det sker jo af sig selv i ovnen.
- Bag tærten cirka 25 minutter ved 180 grader i ovnen - eller til æggemassen har sat sig. Kan både serveres varm, lun og kold.