Det er dog vist godtnok Karens favorit. Men det gjorde jo også udfordringen større. Nu bestiller vi jo aldrig takeaway…. Who am I kidding. Selvfølgelig gør vi det og vi har nok lige så mange off-dage som alle andre. Og når den står på indisk, så bestiller Karen altid Butter chicken. Hendes favorit kom fra et sted, som desværre er lukket. Men vi arbejder på at finde en som er lige så god. Men i hvert fald så midt i supermarkedet idag, fik jeg lyst til at prøve mig frem med sådan en omgang indisk.
Vi havde planlagt at den skulle serveres med raita og ris. Men så fandt vi ud af, at vi ikke var helt så sultne. Så vi ville købe nogle naan brød, men det havde de ikke. Ja, jeg ved vi burde lave dem selv (og hvis vi gjorde, så ville jeg bruge den her opskrift – for den er fandens god). Så alternativet blev sådan en lidt kedelig fladbrøds ting. Heldigvis er der rester til i morgen. Så der står den på rigtige naans og ris. Der skal ikke spares på noget. Og altså sådan noget, som har hygget sig her i gryden smager jo også endnu bedre dagen efter.
Kyllingen nåede desværre kun at marinere i cirka 4-5 timer. Længere er bedre, men det gik. Og husk, nu brugte vi kylling, men du kan sagtens erstatte det af lam, rejer eller hvad du ellers måtte have af gode sager på lager. Vi brugte en hel kylling, som blev parteret, men du kan også bruge enten over eller underlår. Jeg synes det bliver bedst, hvis kyllingen er på ben. Worst case er brystet også fint, men så behøver det ikke så længe i gryden. Hvad angår styrke på retten, så var den chili jeg brugte ikke særligt stærk. Alfred kunne sagtens spise med. Vil du have lidt mere “fornøjelse”, så giver du den bare gas.
Butter chicken - Den indiske favorit!
Ingredienser
Kylling inkl marinade
- 1 kylling ca 1500g Parteret - Eller cirka en svarende mængde lår.
- 4 dl neutral yoghurt
- 1,5 spsk stødt gurkemeje
- 1,5 spsk garam masala
- 1 spsk stødt spidskommen
- 2-3 spsk æbleeddike
sauce
- 4 løg
- 6 fed hvidløg
- 1 chili
- 1,5 "tommel" ingefær
- 8 nelikker
- 1 spsk stødt spidskommen
- 0,5 spsk stødt koriander
- 5 dl hønsefond
- 5 to mater
- 1,5 spsk tomatpure
- 2,5 dl fløde jeg brugte double cream
- 100 g ristede mandler mandler
- Salt peber og evt en smule syre.
- 50 g smør
- Frisk koriander og mynte til toppen
Raita
- 3-4 dl neutral yoghurt
- 1 skoleagurk eller tilsvarende normal
- 0,5 mango
- 2 spsk finthakket mynte
- 2 spsk finthakket koriander
- salt peber og en smule stødt koriander.
Sådan gør du
I god tid
- Parter kyllingen.
- Rør yoghurt sammen med forskellige ingredienser til marinaden. Eddiken er primært for at mørne, så du kan også bruge anden syre, som fx citronsaft eller anden syre.
- Kom kyllingen i marinaden. Lad den trække i hvert fald 5 timer.
1,5 timer før du vil spise
- Hak chili, hvidløg, løg og ingefær fint. I godt med olie sauteres det af. Tilsæt stødt koriander, nelliker og spidskommen. Lad det lidt varme igennem til du kan lugte krydderierne. Kør løgmassen ud til siden og kom kyllingen på. Lad den stege en smule.
- Tilsæt marinaden, fond, tomatpure og tomater revet på et rivejern. Lad det boble i cirka 45 minutter. Fisk forsigtigt kyllingen op, tilsæt halvdelen af mandlerne og blend så saucen, så den bliver ret glat. (Dette skridt kan undlades). Tilbage med kyllingen og på med fløden. Lad den boble 15 minutter for at reducere en smule. I sidste øjeblik røres smørret i.
- Smag til med salt, peber og evt en smule citronsaft.
Raita
- Skær agurk og mango i fine tern. Vend krydderurterne i.
- Rør sammen med yoghurten. Smag til med salt, peber og koriander.
Hej – den prøver vi lige at lave i aften 🙂
Men: du skriver ikke hvad resten af mandlerne skal? Halvdelen.
Og skal de mon smuttes?
Tak for rigtig gode indlæg.
Agh, det glemte jeg at skrive, men de skal faktisk bare koge med for lidt knas. Jeg brugte smuttede mandler.
THomas