Sponseret indhold
I forbindelse med Tulip har lanceret tre nye leverpostejvarianter (Delikatessens Flødepostej, som er rørt med fløde og smagt til med æble, Delkatessens Lun og Lækker, som egner sig godt til at blive varmet og så denne Delikatessens bacon+ med 20 procent bacon i.) har de udfordret mig til at give et par bud på hvordan sådan en leverpostejmad kunne se ud. Og her var jeg ikke lang tid om at slå til.
Jeg har lavet en version, hvor man vælger de helt klassiske leverpostejstilbehørssmage (er det mon et nyt ord?) – Den finder du lige her. Så nu tænkte jeg, at det var på sin plads, at lege lidt med nogle andre smage. Et eller andet sted, så synes jeg ikke de er så fremmede. For hvis du tænker leverpostejen som en paté? Så er det vel ikke helt usansynligt at spise oliven til. Måske en soltørret tomat eller kapers.
Et eller andet sted må jeg indrømme, at jeg trak noget af en reference til en tatar, som jeg har fået på Restaurant Uformel for lang tid siden med tomaten. Udfordringen er bare, at de store bøftomater, som jeg kunne skaffe ikke smagte sindssygt meget af tomat. Af den simple grund så jeg mig nødsaget til at tage et jægertrick i brug (og jeg er ikke en gang jæger). Men jeg boostede tomatsmagen med en gang tomatpulver – Det kan du købe de steder, hvor du nogle gange køber krydderier (hvis de er velassorterede). Det bruges blandt andet en gang i mellem til rubs og marinader, men virker også fint her. Min syltelage er ikke altid den mere syrlige, så jeg tilføjede et par kapers, for at kompensere for det. Altså hvis du bruger mere eddike i lagen, så kan de undlades. Jeg brugte de syltede svampe, som jeg havde til at stå på glas. Morkler og bøgehatte. Morklerne er jo ikke i sæson nu, men de smager bare så usansynligt godt. Nu kan du bruge Karl Johaner i stedet. Eller måske bare en svamp. Bare sørg for at de får lov til at trække i lagen, så de tager smag. Hvis du ikke har tålmodig til at vente flere dage, så kan du koge dem et par minutter i lagen, så går det lidt hurtigere.
I bunden en olivencreme, som måske ikke har verdens mest komplimenterende farve, men nu var det en gang sådan de ser ud, når de bliver blendet. Min fik lidt selskab af en spsk creme fraiche og en mayonnaise, for at creme den op.
Jeg lavede to stykker af denne portion, men der var lidt ekstra topping til overs. Men det var også de store stykker, hvor du bliver noget mæt. Lav dem lidt mindre, hvis I skal have flere stykker.
Leverpostejen - Fortolket med nye smage.
Ingredienser
- 2 skiver rugbrød
- Smør
- 1 Pakke Tulip - Delikatessens Flødepostej
- 2 bøftomater
- 1 dl eddike
- 1 dl vand
- 1 dl sukker
- 2 laurbærblade
- 10 peberkorn
- Blandede svampe - Her 1 bakke bøgehatte og en håndfuld friske morkler
- 100 g sorte oliven uden sten
- 1 spsk creme fraiche
- 1 spsk mayonnaise
- 2 spsk kapers
- 1 spsk tomatpulver
- Tallerkensmækker
Sådan gør du
Forberedelse
- Vand, eddike, sukker, laurbærblade og peberkorn koges op til sukkeret er smeltet. Kom svampene heri og kom på glas. Giv dem eventuelt et hurtigt opkog, hvis du ikke har tid til at vente så lang tid.
- Blend oliven med creme fraiche og mayonnaise. Smag til med sort peber og eventuelt lidt eddike. Kom på en sprøjtepose.
- Skær tomaterne tyndt og læg på en bageplade med bagepapir. Drys med salt og peber. Bag/tør ved 130 grader indtil de er skrumpet ind. Det tog cirka 45 minutter her, men mine var også meget tynde. Så hold øje med dem. Det kan sagtens tage længere. Fjern dem forsigtigt fra bagepapiret.
Samling
- På smurt rugbrød kommes fine skiver af leverpostej - Se eventuelt den anden post for at se tricks til at få skåret den pænt ud.
- Sæt toppe af olivencremen, herpå syltede svampe og kapers, som er dryppet af på køkkenrulle inden.
- Top med de bagte tomater, tallerkensmækkere og til sidst, sigt lidt tomatpulver over.
- To
Mon ikke det er en fejl, at du skriver ‘komplimenterende farve’ – farver kan ikke give komplimenter = at rose.