kartoffel-porresuppe

kartoffel-porresuppe

“Baby, it’s cold outside”

Ja, det er godt nok koldt udenfor i øjeblikket. Fredag havde jeg en sulans lyst til suppe. Jeg gik og overvejede at lave en gang løgsuppe, men da jeg havde et par porrer, som ville tage livet af sig selv, hvis jeg ikke gjorde det for dem, blev det til denne suppe.

En ganske enkel suppe med enkle ingredienser. Og selvfølgeligt lige med lidt baconkærlighed.

Hvad skal du bruge? cirka 2 pers.

  • 2 små skalotteløg
  • 5 kartofler – forholdsvist store.
  • 2 små porrer
  • 2 laurbærblade
  • Lidt tørret timian.
  • 6 dl hønseboullion
  • 1 dl piskefløde.
  • 15g smør
  • Salt og friskkværnet peber.

“topping”

  • Bacon
  • Persille

kartoffel-porresuppe

Svits de snittede løg i smørret. Tilsæt de rensede snittede porrer og kartofler når løgene er gennemsigtige. Op i med boullionen og laurbærbladene, timian, salt og peber. Jeg synes ikke at timianen skal være smagsstyrende, den skal bare være der, så hold lidt igen med det.

Kog det var mellemvarme i cirka 25 minutter. Til det får sådan en små-underligt udseende som nedenfor. Fisk dine laurbærblade op og giv den en ordentlig tur med stavblender (eller lignende) til den er helt glat og fin. Herefter er der blot at give den fløden, sætte den på komfuret igen og vente til den lige har boblet en enkelt gang.

kartoffel-porresuppe

Server med hakket persille, et par striber olie og sprødstegt bacon.

kartoffel-porresuppe

Join the Conversation

  1. Uhm – hvor ser det dejligt ud på en kold dag.
    Og så endda i en mågetallerken! MUMS!

    1. Tak!
      Det er min favorittallerken i øjeblikket.

      /Thomas

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close