Svensk pølseret – Den fra kogebogen.

En gang for lang, lang, lang tid siden skrev jeg en bog. Sådan en bog, som der er sider i og man kan bladre i og alt muligt. En dag for slet ikke så lang tid siden måtte jeg så have fingre i den bog igen, fordi jeg skulle have signeret en af dem til en lidt speciel person. Og så åbnede den lidt sig selv på siden med den svenske pølseret. Og det starter jo så en hvis rumlen i maven. Så nu skal det snart være, at vi skal have svensk pølseret.

Jeg har egentlig gået og været en smule presset med at jeg ikke har fået lavet noget til bloggen, fordi af lysets hast forsvinder solen. Og når jeg laver aftensmad, så kan jeg bedst lide at lave den når den skal spises. Og det er jo lidt svært at tage billeder af, når der ikke er det, som ligner lys. Så jeg har idag været ude og investere i nyt lys, så der kan komme aftensmad på bloggen. Jeg kan sige så meget, at I indtil videre er gået glip af både af en møg lækker gang stegte nudler med østerssauce, oksekød og grønt. Hjemmelavede pitabrød og falafler. Speltotto med både kylling og bacon. I morgen skulle jeg gerne melde mig ind i kampen igen, hvor, hvis alt går vel, der bydes på Canard ala orange. Den der helt klassiske and med appelsin, hvor der samtidig bliver leget bare en lille smule med det. Altså ikke madkrig, bare en nyfortolkning. Hvor du også stadig kan bruge det hele og sætte sammen, så det bliver helt klassisk.

Men tilbage til det der faktisk sker i det her indlæg. Svensk pølseret, som vist slet ikke har noget med Sverige at gøre. Sikkert noget nogle husgerningslærere fandt på for at gøre det lidt fancy. Du ved, på samme måde som alt med ananas ring og cocktail bær er noget eksotisk ala Hawaii. Som faktisk heller ikke var husholdningslærerne, men i stedet svinebranchen. Det var der i 50’er og 60’erne (mener jeg). Danmark havde efter anden verdenskrig fået en masse penge i Marshallhjælp til genopbygning af landet. Vi prioriterede blandt andet landbrugsapperatet, så vi fik laver masser af Danish Butter og Danish Bacon. Det var det vi kunne. Udfordringen var bare, at alle ville have back bacon, så vi stod tilbage med brystflæsket. Det skulle gøres fancy, så der kørte ret store kampagner for at gøre overskuddet sexet og derved ville aftage noget af brystflæsket. Derfor blev der paneret en hel del flæsk, som så blev toppet med det nymodens konserves ananas. Tadaaa. Men igen det blev lidt af en historietime, men havde også meget lidt at gøre med svensk pølseret.

Og ja, nu fik du bare en opskrift fra kogebogen. Der er altså stadig mere end 100 at komme efter endnu. Og det er den fantastisk dygtige Helena Priem, som har taget alle billeder til den. Også dem her i indlægget. Dog har jeg selv taget bare et billede. Hvis du kan vise mig hvilket det er, så giver jeg en præmie.

Svensk pølseret

Thomas
Antal 4 portioner

Ingredienser
  

  • 850 g kogte kartofler
  • 500 g pølser
  • 2 løg
  • 2,5 dl piskefløde
  • 1 dl mælk
  • 1 spsk paprika ikke stærk
  • 1 ds tomatpuré 140g
  • Salt og peber
  • 15 g smør til stegning
  • Brøndkarse til pynt – Men det er nu ikke et krav.

Sådan gør du
 

  • Smelt smørret på panden og kom løgene deri. De skal blot blive klare.
  • Herefter skal de have selskab af pølserne, som forinden er skåret i 1cm skiver. Steg dem i 3-4 minutter.
  • Kom tomatpuré og paprika ved. Steg hurtigt igennem og kom fløde og mælk ved. Lad den boble i cirka 5 minutter ved mellemvarme før kartoflerne vendes i. Lad kartoflerne varme igennem og retten samle sig.

Svensk pølseret - Den fra kogebogen.

Join the Conversation

  1. Mmmm Jeg elsker svensk pølseret. Det skal vi have i morgen – Og jeg glæder mig 🙂 Men i aften står den på and…Masser af and.

    1. Bente Jarmon says:

      Svensk pølseret kaldes Falukorvgryta i Sverige, de har kendt den, så vidt jeg ved, fra 1930’erne.
      Vh. Bente J.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close