Pasta med tomater og pølser

Det er jo altid ret rart at kunne komme med noget rigtigt overskudsmad. Du ved, sådan noget som har fået lang tilberedningstid og et bredspektret, raffineret krydderivalg. Men det er der jo heller ikke altid lige tid til. Jeg vil sige at vi i høj grad er blevet indhentet af hverdagen i den lille familie. Så kombiner med lidt sygdom, så måtte maden godt gå temmeligt stærkt.

Et af mine kneb er altid pasta og den her er næsten lige så nem, som at overøse den med ketchup. Det er stadig primært pastaens kogetid og tiden som det tager at få op og koge, som bestemmer, hvor lang tid denne ret tager.

Jeg har altid tomater på lager. Og ret ofte har jeg også sådan nogle små italienske pølser på lager. De er jo sådan set ferske, men hvis man ser på holdbarheden, så må de nok have konserveret en lille smule. Men i hvert fald har du hurtigt bikset en pasta sammen – Hurtigere end at hente den der pizza, som du alligevel bliver træt af at have spist. Hvis du ikke lige har fisfornemme italienske pølser (som ikke er så forfærdeligt fornemme) på lager, så erstat det med en humpel bacon eller en afart af det. Måske sågar en medister, som lige bliver presset ud i små kødboller. Eller måske en ikke for tørret chorizo. Vi er også på vej hjem til det midtjyske i morgen, så det endeligt kan blive jul, så vi fik også lige kørt et par af Alfredos grøntsagsrester i pastaen.

Jeg tror pastatypen hedder rigatoni – Den her er fra DeCecco, som skal koge 9 minutter, som passer perfekt med at det er cirka samme tid som det tager at lave saucen.10-min-pasta-3 10-min-pasta

Pasta med tomater og pølser

Thomas
Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 10 minutter
Samlet tid 20 minutter
Antal 4 personer

Ingredienser
  

  • 400 g tørret pasta
  • 250 g ferske italienske pølser
  • 3 spsk olivenolie
  • 1 løg
  • 1 fed hvidløg
  • 1 rød peber
  • 2 stængler bladselleri
  • 4 kviste timian
  • 1 dåse tomater
  • 2 dl hønsefond eller bare vand
  • Salt og peber
  • Parmesan til toppen

Sådan gør du
 

  • Bring vandet til pastaen i kog og sæt pastaen over og koge i godt saltet vand.
  • Pølsen skæres i halvgrove stykker og steges 1-2 minutter i olivenolien før den får selskab af fine skiver løg, hvidløg, rød peber og bladselleri. Lad det snurre i cirka 3 minutter.
  • Kom de hakkede tomater på sammen med fond og timianblade. Lad det simre i cirka 5 minutter.
  • Smag til med salt og peber.
  • Vend den kogte pasta i og lad retten samle sig i cirka 2 minutter før den serveres med godt med parmesan.

 

10-min-pasta-4

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close