Endnu en forholdsvist lang dag fra arbejdet. Jeg kom først derfra ved 19 tiden, så stod den på indkøb og derefter madlavning til bare mig. Konen min arbejdede sent, så skulle kun sørge for mig selv. Det er lige netop disse dage som er utroligt farlige, hvis man gerne vil holde lidt igen med kødsovsen. Intet galt med kødsauce, men det bliver hurtigt en dårlig undskyldning, hvis man har lidt travlt.
Jeg rundede Irma på vej hjem og de havde egentlig en masse lækkert kød til fornuftige penge, så jeg fik også købt ind til kommende dage. Der venter nogle spændende dage forude, hvis det går som jeg har planlagt.
Der røg blandt andet nogle kalveschnitzler i kurven. I stedet for at blot panere dem, så ville jeg eksperimentere en smule. Signe og jeg talte i weekenden om Gordon Bleu og den hang fast et eller andet sted. Nu har jeg jo tidligere lavet gordon bleu af skinkekød, så jeg tænkte at det godt måtte blive lidt vildere. Det endte så faktisk med en rulle med parmaskinke, salvie og gorgonzola. Tilbehøret blev polenta og en kraftigt reduceret hønsefond med morkler. Ja, det er jo tirsdag. Så lidt luksus er på sin plads.
Det ser svært ud – Det er det ikke. Forvent cirka en times tid i køkkenet helt fra start til slut.
Hvad skal du bruge? 2 personer
Kød-delen
- 2 (store) kalveschnitzler
- 15(ish) salvieblade
- 5 stykker parmaskinke – eller lignende.
- 100g gorgonzola
- Smør til bruning
Polenta
- 1,5 dl majsflager (mine var fra Urtekram)
- 4 dl vand
- Lidt frisk timian, salt og peber
- 20g smør
Morkelsauce
- 7 dl hønseboullion
- 25g smør
- 2 kviste timian
- 10 tørrede morkler.
Som det allerførste skal du faktisk lægge de tørrede morkler i blød. Har du friske, så er det rent luksus og så er det selvfølgeligt ikke nødvendigt. De skal bløde op i minimum 45 minutter, så er faktisk det som tager længst tid.
Bank dine schnitzler flade og helt plane. Læg dem på et stykke husholdningsfilm, hvilket blot vil gøre dit liv nemmere, når de skal rulles.
Fordel skinken over. Herefter gorgonzola, salvie og friskkværnet peber.
Rul den stramt, hvilket er noget nemmere når man har filmen under. Snør den stramt.
Brun den godt af på en pande (i smør). Sæt den i ovnen ved 150 grader i cirka 20-25 minutter. Den skal føles fast.
I mellemtiden tager du din boullion og reducerer kraftigt ved bulderkogning. Når den er blevet til meget lidt. tilsætter du smørret og morklerne.
Samtidig skal du også have gang i din polenta. Kog majsflagerne op med de andre ingredienser udover smør. vent med den til sidst. Disse majsflager fra urtekram skulle cirka koge 10 minutter. Følg eventuelt instruktionerne på pakken.