Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Krydrede grillede majskolber

I måske langt størstedelen af mit liv, har jeg været ret meget traditionalist når det kom til majskolber. De skulle bare koges – cirka 7-8 minutter i letsaltet vand og serveres med det samme med godt med smør og salt. Basta. Og det er stadig lige godt som altid. Og om du vælger at lave den kogte version eller denne, så er det sikkert som amen i kirken, at dine tænder vil være fyldt med majsskaller. Så husk at server med en tandstik on the side.

Med min gamle grill forkogte jeg altid lige majskolberne et par minutter før de nåede grillen, men det var mest på grund af grillens utilstrækkeligheder. Nu kommer de bare direkte på grillen. Og jeg synes det er ret lækkert, hvis majsene lige når at branke lidt. Den røgede smag gør sig rigtigt godt til majsene. Jeg giver faktisk også nogle gange majsene et godt høvl ost over til sidst. Sådan noget parmesan/comté/gruyere/vesterhavsost/kry agtigt ost. Det er kan du jo selv overveje om det er noget du vil kaste dig ud i.

Jeg var lidt tilbageholden med mængden af krydderier – specielt de helt stærke – da unge Alcayaga også sad med til bordet. Det er sådan en gylden mellemvej, som vi prøver at finde, hvor han kan spise med, vi får lidt mad der er værd at spise, men det er ikke hjernedødt krydret, så han også kan være med. Det skal dog siges at han tager rigtigt godt imod vores forskellige ideer om føde. Han har spist alt fra tagine, butter chicken og så til diverse tacos. Så han bliver ikke sparet. Forhåbentlig giver det ikke et kræsent barn, som måske er min største frygt. Det må tiden vise. Og du kan jo også bare give den lige så meget gas, som du har lyst til.

Krydrede grillede majskolber

Thomas
Forb. tid 5 minutter
Tilb. tid 12 minutter
Samlet tid 17 minutter
Antal 4 majskolber

Ingredienser
  

  • 3-4 majskolber
  • 3 spsk olivenolie
  • 1 dl fløde
  • 0,5 lime
  • 1 tsk revet ingefær
  • stødt koriander
  • Chipotle flager
  • oregano mexikansk, men du bruger bare den du har
  • guajillo chili pulver
  • røget paprika
  • stødt spidskommen
  • salt og peber

Sådan gør du
 

  • Majskolberne pensles med olie og kommes på grillen. Grilles 10-12 minutter med hyppig cirkulation.
  • Rør fløden sammen med fintrevet ingefær, limesaft og stødt koriander. Lad den trække cirka 10 minutter.
  • Kom den syrnede fløde udover majsne og krydr med chili, oregano, paprika, spidskommen, salt og peber.
  • Server gerne frisk koriander og lime til.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Close
Your custom text © Copyright 2025. All rights reserved.
Close