Har I nogensinde prøvet at overtænke en ret? Faktisk tænke så meget over den, at jeg rent faktisk glemte en meget væsentlig detalje. Det gjorde jeg i det her tilfælde. Men mine indrømmelser kommer senere.
Som et biprodukt af suppekogningen havde jeg nogle smørmøre kalvehaler. Eller de var jo sådan set hele grunden til at jeg kogte suppen. Jeg havde planlagt at lave dem til noget fyld i ravioli sammen med portobello svampe, honning og salvie. Og så servere de kogte ravioli med lidt smeltet smør og salvie. Jamen hvor gik det så galt? Jo, mine tømmermænd valgte at forsøge at pakke dem med færdigt lavede lasagne plader, og de ville selvfølgeligt ikke holde sammen. Dyre råd var dyre. Jeg måtte tilføje 2dl fløde til kødet og nu var retten helt anderledes. Mine pastaplader blev skåret i grove strimler og så havde jeg pappardelle. Et lidt anderledes forsøg på på en pastasauce, da jeg havde tilføjet lidt honning til kødet og svampene, så faktisk karamelliserede. Det havde helt sikkert virket i en ravioli – Men det må blive næste gang.
Hvad skal du bruge?
1 skalotteløg
200-250g braiseret kalvehale (eller lignende)
1 MEGET stor eller 2 mindre porto bello svampe.
Timian + Salvie + Persille
Cirka 1 spiseskefuld honning,
Salt og peber.
2 dl piskefløde.
Pasta – Pappardelle eller hvad du mest måtte have lyst til.
Salvieblade til toppen.
I en pande med olie steger du dine finthakkede løg blanke. Tilsæt svampene, som ligeledes skal i forholdsvist små firkanter. Når de er ristet rigtigt godt af kommer du kødet ved. Sørg for at plukke noget af fedtet af. Sådan nogle haler kan have nogle gode klumper fedt. Tilsæt krydderier, krydderurter og honning. Lad de stå og karamellisere ved svag varme i cirka 5 minutter. Herefter tilsætter du fløden og koger den “cremet”.
Server ovenpå det kogte pasta og sørg for at smide et par blade salvie på toppen, da det bryder den lidt søde og småfede sovs rigtigt godt. Så det er ikke kun pynt. Riv også lidt parmesan på toppen, hvis du har.