Reklame – Opskrift udviklet til Le Creuset
Jeg er så heldig, at jeg har ret meget at lave i øjeblikket. Det er vel også derfor at intervallet mellem indlæggene er lidt større end normalt. Det der sommer trækker også bare jævnt meget. En af de kunder, som jeg har lavet ret meget for gennem tiden er Le Creuset. Det er måske ikke så udpenslet, at det er mig som har lavet det, men det er en af de ting, som jeg er ret stolt af at have lavet. Vi har lavet en del forskellige udendørsting, både over levende ild og så grillen. Sidste år lavede vi en udgave med en grillpande, som skulle på grillen. Og det er faktisk her inspirationen til denne ret kommer fra. For det er altså ikke alt som bare lige kommer til en uden man skal teste bare en lille smule. Så det her var faktisk en af forslagene til hvad vi skulle lave. Det endte med at blive en gang forreller med urter i stedet.
Grunden til du så ser denne opskrift nu, er at Le Creuset har lanceret en ny grillpande, som de bad mig om at lave en opskrift til. Og så var jeg jo lidt på forkant, for den havde ikke helt forladt systemet. Timingen var også perfekt, for praktisk talt alt til retten, er hentet i haven. Dog ikke tortillas og kammuslinger, selvom det ville være imponerende med et kammuslingtræ i haven. Jeg må så også indse, at alle årets stikkelsbær måtte gå til denne omgang salsa. Det er virkeligt ikke prangende. Jeg havde ambitioner om mange flere.
Grillpanden er kvadratisk også kan selvfølgelig både gå på komfuret og grillen. Der er håndtag i begge sider, så den er nemmere at navigere med. Den er heller ikke så høj i kanterne, hvilket er en fordel, hvis du griller spyd eller lignende, som kan stikke lidt ud over kanten. Og du skal ikke være bange for emaljen for den kan sagtens klare varmen. Den har lidt større grillflade en den normale grillpande, så når du skal imponere vennerne med kæmpebøffer, så kan den også være med der. Grunden til at jeg valgte lige præcist denne ret at tilberede på grillpanden på grillen var. 1) Kammuslingerne var marineret i chiliolie, så du slipper for opflamning på grund af dryppende olie. 2) Små ting og sager som fx ærter, tynde asparges mv ryger ikke igennem risten, når du griller dem. 3) retten kan også laves på komfuret i de 11,5 måneders efterår og vinter, som vi normalt har i Danmark.
Udenfor sæsonen kan du bruge frosne stikkelsbær eller bare lave salsaen med tomater. Og ærterne kan sagtens være købt, alt andet vil jo begrænse dine muligheder ret meget. Jeg brugte i denne omgang købte majstortillas, men hvis du vil lave dem selv, er der en god opskrift lige her. Ift kammuslinger, så findes de i forskellige størrelser. Er det mellemstørrelse så beregn en pr taco. Og så må du så lægge til og trække fra selv.
Jeg lavede 6 forholdsvis små tacos, som blev Karen og min lette frokost. Du kan eventuelt kombinere den med nogle af de andre tacos, som har ramt bloggen i tidens løb. Der er en del efter hånden. Se dem her.
Tacos med grillede kammuslinger og ærter.
Ingredienser
- 6 små majstortillas
- 6 kammuslinger
- 2 spsk olivenolie
- chilipulver efter smagsløgene, ikke for stærkt dog. Jeg brugte chipotle.
- 1 lime
- 1 fed hvidløg
- Salt og peber
Herudover
- 100 g sukkerærter
- tallerkensmækkerblomster hvis du føler for det
Salsa
- ca 100g stikkelbær
- 0,5 fed hvidløg
- 2 spsk olivenolie
- 0,5 frisk jalapeno
- 1 limefrugt
- 1 tsk revet ingefær
- Salt og peber
Sådan gør du
- Rør olivenolie sammen med skallen fra 1 lime, chilipulver, et halvt fed revet hvidløg, salt og peber.
- Fjern den lille lukkemuskel på muslingen. Kom muslingerne i marinaden. Lad dem trække cirka 30 minutter.
- Varm panden op til glohed og kom tortillas på. Grill dem et halvt minut på hver side.
- Læg dem under et klæde så de holder sig varme. Også gerne et stykke staniol, da kondensen holder dem bløde.
- Grill kammuslingerne og ærterne 1-2 minutter på hver side - afhængig af størrelse. De må ikke overtilberedes-
- Flæk både muslinger og ærter på langs og placer i tortillas.
Salsa
- Hak stikkelsbær forholdsvist fint.
- Vend med finthakket jalapeno, ingefær, limesaft og olivenolie.
- Smag til med salt og peber.
- Top tacos med stikkelsbærsalsa og tallerkensmækkerblade og blomster.