Jeg sad søndag morgen meget tidligt i et tog og måtte bare ikke sove. Så jeg kiggede rundt på nogle madblogs for inspiration til aftensmaden. Jeg faldt over denne opskrift på en Pizza Bianco hos Louisa Lorang – Eller blot for at kalde en spade en spade – En hvid pizza. Altså en pizza uden tomatsauce. Jeg undersøgte sagen en smule. Der var mange som brugte ricotta, men lad os være ærlige, på en søndag finder man ikke lige ustraffet Ricotta på Amager. Så jeg forsøgte mig med creme fraiche og revet ost. Det virkede helt fint. Prøv dig frem 🙂
Jeg fik lavet alt for meget dej, så jeg endte med at bruge cirka halvdelen på et brød. Hvis du skal lave to pizzaer med cirka 25cm i diameter og meget tynd bund, så kan du bare halvere opskriften. Går du efter en bradepande “deeppan” på tror jeg næsten den er fin. Der er meget forskel på mel, så du skal prøve dig lidt frem. Nogle typer kræver noget mere mel end andre. Ja, igen søndagsudfordringen dikterede at jeg brugte standard hvedemelet fra Lidl.
Til dejen:
- 5 dl lunkent vand.
- 25g gær.
- 0,5 dl olie.
- Salt
- cirka 800g hvedemel.
Rør gæren ud i det lunkne vand. Tilsæt olie og salt. Nu skal der mel i. Der skal reelt blot så meget i at det ikke længere klistrer til fingrene. Det skal ikke støve, kun stoppe med at klistre.
Lad det hvile en halv til en hel time.
Slå dejen ned, ælt og rul ud. Denne dej var så nem at arbejde med, så jeg kunne faktisk få den “rullet” ud med hænderne uden kagerulle. Det er vigtigt at den bliver æltet godt igennem inden den bliver rullet ud.
Som topping fik den først et tyndt lag creme fraiche og revet ost. Godt med salt og peber. Jeg havde kørt nogle kartofler på mandolinen, cirka 1,5 mm. Jeg ville gerne have at der var lidt bid i dem. Jeg dækkede bunden med kartofler, små stykker bøffel mozzarella og tørret timian. Endnu en gang, søndags udfordringer, jeg ville have haft rosmarin, men det var no-go.
Kødet på den ene pizza var skivet, røget svinemørbrad. Da den kom ud af ovnen fik den nogle tynde skiver frisk tomat og dråber af oliven olie og balsamico. Fandens god kombi. Så får man tomatsalaten ovenpå sin pizza. 2i1.
På den anden pizza måtte jeg indse at jeg ikke havde nok mørbrad, så jeg måtte supplere op med tynde skiver bacon. Jeg havde lidt friske basilikumblade, som kom på før turen i ovnen – Jeg skulle nok have ventet til efter.
Når du bager dine pizzaer, så er det vigtigt at du giver ovnen fuld skrue. Vores ovn går desværre kun til 250 grader. En pizzasten kan også klart anbefales. Dette giver en dejlig sprød bund. De skal have til osten og kanten begynder at få farve.
Disse pizzaer var et utroligt dejligt alternativ til den normale med tomatsauce. Da det var så nemt at gå til, så tror jeg der går et par dage til det lokale pizzeria ser mig igen.
Min ovn går til 275 grader, men når jeg slår over på varmluft, giver det jo 20 grader mere – og så skal en pizza kun have ca. SEKS minutter – så er der serveret.