Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Pasta med medister ragú

Gå til opskrift

Nu er jeg faktisk ved at have blogget i 6,5 år. Det er lang tid. Og det betyder også at jeg føler jeg har dækket et ret stort spektrum af opskrifter. De første par år kunne jeg fremtrylle noget nyt hver dag. Men jeg må indrømme at det stadig bliver sværere og sværere at komme på noget helt nyt – Specielt kombineret med at jeg måske også frembringer i omegnen af 300-350 opskrifter ved siden af bloggen om året. Det nye skal jo så også være noget jeg har lyst til. Delagtigt. Og alle de der andre ting. 

Og nu er det jo jul. Og så kunne man poste flere juleopskrifter – Gerne med et twist. Men jeg er også lidt overbevist om, at hvis man gjorde det, ville det helt sikkert også bare forsvinde i mængden. Og de fleste laver jo alligevel julemaden “som vi altid har gjort”. Så jeg vil i stedet kaste mig ud i noget lidt andet. Nemlig lave nogle opskrifter, som er til julemaden – Når vi er dødsenstrætte af at spise resterne af den. Så det er noget der slet ikke minder om jul, men i den grad bringer resterne i spil. I første omgang har jeg taget hul på klassikerne på julebordet, nemlig medister, and/gås og så flæskestegen. Og jo, jeg ved da godt, hvordan man laver en flæskestegssandwich eller biksemad. men jeg ville gå efter noget med en helt anden smagsreference end jul.

Første skud på stammen af opskrifter er denne medister ragú. Her bruger jeg resterne af en stegt, krydret julemedister til en omgang pasta. Faktisk var det næsten for oplagt at bruge den sådan, men det passer bare godt. Jeg brugte en version fra Højer, hvor der var godt med krydderier i. Og når det kom til stykket, mindede den jo meget om nogle af de italienske pølser, som man kan være heldig at fremskaffe. Ofte når man bruner og simrer kødet længe, så giver det også en god dyb smag til retten automatisk. Her kunne den godt få lidt ekstra hjælp med på vejen i form af lidt soltørrede tomater, som giver god umami, hønsefond, salvie og fennikel. Det var virkeligt en klasseret, som blev primært frembragt af rester og hvad man ellers lige kunne frembringe i skufferne. Sådan nogle kan jeg godt lide.

Pasta med medister ragú

Thomas
Forb. tid 5 minutter
Tilb. tid 30 minutter
Samlet tid 35 minutter
Ret Hovedret
Køkken Italiensk
Antal 4 personer

Ingredienser
  

  • 300 g stegt medister
  • 3 stk skalotteløg
  • 4 fed hvidløg
  • 100 g soltørrede tomater – gerne med lidt olie
  • 2 spsk tomatkoncentrat
  • 2 spsk hakkede urter Her: basilikum og salvie
  • 0,5 tsk let stødte fennikelfrø
  • 2 dl hønsefond
  • 1 dåse cherrytomater
  • 400 g pasta
  • 30 g Friskrevet parmesan

Sådan gør du
 

  • Skær medisteren i skiver.
  • Svits strimler af skalotteløg og hvidløg. Kom de soltørrede tomater, tomatpuré og medisteren på. Steg et par minutter.
  • Tilsæt nu hakkede urter, fennikelfrø, hønsefond og cherrytomater. Lad det simre 20-25 minutter. 
  • Kog pastaen og sigt vandet fra. Kom raguen ved. Lad det samle sig 5-7 minutter før det serveres med godt med parmesan og eventuelt lidt basilikum.
Keyword Pasta, Stop spild af mad

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Close
Your custom text © Copyright 2025. All rights reserved.
Close