Kefir cotta med pære.

Gå til opskrift

Jeg har været lidt kulinarisk død siden sidst i december. Det der mad har bare ikke rigtigt fyldt så meget i vores verden. Nok mest fordi vi lige skal vænne os til at være forældre til to baryler og jeg var kommet lidt bagefter med arbejdet. Nuvel, arbejdet er jo også mad, men der tænker man jo lidt anderledes på det. For der er jo reelt set nogle andre mennesker eller firmaer og skal formidle deres tanker og ønsker. Jeg har faktisk ret svært ved at huske hvad vi selv har fået til aften den sidste måneds tid, da det lidt har været ren overlevelse.

Men lige pludseligt poppede der lidt kreativitet op. Sågar lidt selvforkælelse i det. Jeg elsker at forkæle Karen med desserter. Og det blev så denne.

På den ene side er der slet ikke noget nyt under solen. Det er jo reelt set bare en panna cotta, som jeg har lavet mange gange før. men jeg udskiftede noget af fløden med kefir. Det var absolut ikke af slankehensyn, men jeg tænkte at det kunne være dejligt med lidt friskhed fra kefiren i den. Derudover var pæren pocheret, som jeg har gjort mange gange før. Men det spillede bare så godt sammen, for det hele havde et twist af krydderi. Og så var der de to nye ting, som I kan tage med jer herfra, hvis I allerede er hundredemeter mestre i både panna cotta og pocherede pærer. Og det er hvordan man laver en broken gel, som man kan sætte i fine toppe. Det andet er hvordan man laver koral tuilles. Helt ærligt, sidstnævnte er nu mest for blær og udseende. Der er ikke meget smag over det, højst en lille smule teksturting i det. Men det er flot, det medgiver jeg jer.

Det er faktisk ikke så dumt at lave sådan en broken gel. Det lyder ret fancy, men det er det ingenlunde. Du kan sagtens bare bruge syltelagen fra de syltede rødbeder, før at give et lille syrligt twist til en salt ret. Det er temmeligt drøjt i brug, så du skal ikke bruge særligt meget.

Koral tuillen er måske mest for blikfang. Den består jo reelt set kun af vand, mel og olie. Jeg har overvejet at give den noget smag, men udfordringen er i hvert fald, hvis smagen er med sukker, som i frugtsaft, så vil den meget let karamellisere og blive brun i stedet for den farve du nu har valgt. De er meget tynde og skrøbelige, så du skal være lidt påpasselig med dem. Mens ellers er det lige ud af landevejen. Vil du have en lidt sjovere udformning på dem, så kan de modeleres let mens de er varme. Men vær opmærksom på, at det altså kan være en ret frisk omgang for fingrene.

Det seje ved den her dessert er, at du reelt kan lave alt flere dage i forvejen og den også er utrolig nem at lave til mange mennesker. Dog skal du dog helst holde dine tuilles i en lufttæt beholder, når de er kølet helt af.

Kefir-cotta med pocheret pære

Thomas
Forb. tid 30 minutter
Tilb. tid 30 minutter
Samlet tid 1 time
Ret Dessert

Ingredienser
  

Kefir-cotta

  • 3 blade husblas
  • 4 dl fløde
  • 3 dl kefir
  • 60 g sukker

Pocherede pærer

  • 4 stk pærer
  • 150 g rørsukker
  • 1 kanelstang
  • 4 stk kardemommekapsler
  • 3 stk stjerneanis
  • 1 stk citron

Broken gel

  • 1 dl kogelage fra pærerne
  • 1 dl solbær fra frost (eller solbærsaft)
  • 2 g agar-agar

Muesli Crunch

  • 100 g 5 korns flager (eller grovvalsede havregryn)
  • 75 g brun farin
  • 50 g hakkede nødder (hassel og valnødder fx)
  • 0,5 tsk stødt kanel
  • 0,5 tsk stødt ingefær

Koral tuille

  • 100 g vand
  • 80 g smagsneutral olie
  • 20 g mel
  • Pastafarve

Sådan gør du
 

Kefir-cotta

  • Læg husblasen i blødt i koldt vand – minimum 10 minutter.
  • Bring sukker og fløde i kog. Simmer 5-7 minutter. Sluk for varmen og lad den falde lidt i temperatur. Tilsæt kefir og rør godt rundt.
  • Fordel i glas og lad den køle et par timer for at sætte sig. 

Pocherede pærer.

  • Skræl pærerne og fjern kernehuset fra bunden.
  • Kog en lag op med sukker, krydderier, citronskal og saft og cirka 8dl vand. 
    Kom pærerne i og kog 20 minutter. Lad dem gerne trække længere, hvis de ikke er helt møre. Kogetiden er afhængig af pærernes modenhed osv. 
  • Opbevar dem i lagen til de skal serveres. Gerne på køl, hvis det først skal være flere dage senere, da der ikke er nogen form for konserveringsmiddel i som eddike eller lignen. 

Broken gel

  • Kom kogelage (uden krydderier) i en kasserolle sammen med solbær. kog cirka 5 minutter til kogt godt igennem.
  • Blend massen med en stavblender og passér igennem en fin sigte. Vej massen af. Du skal bruge 1g agar agar pr. 100g saft. 
    Kom saft og agar agar tilbage i kasserollen og giv et hurtigt opkog.
  • Køl hel af og blend det herefter til en glat puré. Kom i en sprøjtepose.

Muesli knas

  • Vend nødder, gryn og sukker sammen med krydderierne.
  • Kom på en bageplade og bag ved 180 grader til farinen er smeltet. Rør rundt i det et par gange.
  • Lad det køle helt

Koral tuille

  • Blend alle ingredienserne sammen.
  • Fordel en smule på en varm pande og steg til den har dannet de små huller og alt vand er fordampet. Det tager 2-3 minutter. Jeg har steg dem på 10 (ud af 14). Du skal blot være opmærksom på dem. Jeg har fundet ud af, at det er klart nemmest at arbejde med dem på en sliplet pande og så bruge et bambus grillspyd til at fjerne dem med.
  • Det giver sig selv når de er færdige. For før de er stegt færdige, kan du slet ikke fjerne dem. 
  • Læg på fedtsugende papir. hvor de skal køle helt før de eventuelt pakkes lufttæt.
Keyword dessert

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close