Fjordrejer og asparges – Bisque og “smørrebrød”

Jeg har altid haft en benhård plan med alt det her og det har været, at jeg i hvert fald som det mindste skulle holde begge ben på jorden. Men helt ærligt, der sker bare så ufatteligt mange gode ting i øjeblikket, at det altså er tenderende svært at holde dem dernede. Jeg kan faktisk lige nu fejre 5 års fødselsdag som selvstændig. Det skete jo lidt ud af nødvendighed og ikke med mange andre muligheder end bare at springe ud i det. Gik det så gik det. Og det gjorde det. Og lige nu kan jeg næsten ikke forestille mig at skulle andet. Ja, jeg vil bare lige sige at jeg er glad.

Femina spurgte mig for lidt tid siden, om jeg ville give mit bud på den perfekte sommermiddag. Og så er det jo svært at begrænse sig. Jeg valgte at lave to retter af praktisk talt samme ingredienser, hvor man også fik udnyttet skallerne af fjordrejerne, så intet går til spilde. Men der var bare ikke plads til begge i interviewet, så vi blev enige om, at bisquen kom ind her på bloggen i stedet. Så får I i stedet også lidt interview derovre. Sådan kan man jo give og tage lidt.

I de her to retter er der bare alt det der er rigtigt godt lige nu. Asparges, nye dyre kartofler og fjordrejer. Kunne man lige supplere med et par rabarber, så ville det næsten være for optimalt. Tag dig ikke så meget af, at jeg har dullet det lidt op med urter, for det er altså lige ud af landevejen. Og du skal nok blive mæt.

Det er ikke rigtigt nogen hemmelighed, men jeg har bare ikke sagt det så højt. Men jeg arbejder på en kogebog igen. Denne gang bliver det ret anderledes end den første. For vi vil faktisk lave en kogebog med alle de opskrifter, som jeg aldrig deler. For faktisk når jeg aldrig at dele de allerbedste retter, som jeg laver. Det er de små småfimsede sager, som jeg laver til middagsselskaber med venner og familie. Der er jeg typisk alt for optaget af at lave mad og være til stede til at det kan komme på bloggen eller instagram. Så nu kommer de bare i en bog i stedet for. Altså vi skal lige være færdige med den og vi skal lige have fundet det rigtige forlag, hvis vi ikke selv udgiver den. Men jeg lover, det bliver altså rigtigt godt. Og tænk også at stilen bliver lidt ala det her. Måske lidt enklere og “strammere” i udtrykket, men derhen af. Så bliver billederne faktisk også pænere, for jeg laver bogen sammen med Columbus Leth, som i mine øjne bare er den bedste madfotograf i Danmark. Ja, jeg sagde det blev godt.

Fjordrejebouillon og ”smørrebrød”.

Thomas
Forb. tid 30 minutter
Tilb. tid 1 time
Antal 4 personer

Ingredienser
  

  • 500 g fjordrejer med skal
  • 1 bundt dild
  • 1 dl olie
  • 2 spsk mayonnaise
  • 16 grønne asparges
  • 2 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 2 gulerødder
  • 1 fennikel
  • 3 dl hvidvin
  • 7 dl vand eller let fiskefond
  • 1 stjerneanis
  • 2 laurbærblade
  • Æblecidereddike eller anden eddike
  • 1 spsk fuldkorns durum mel kan erstattes af almindeligt mel
  • Olie til dybstegning
  • 4 tynde skiver rugbrød stegt sprødt i smør.
  • 8-10 små nye kogte kartofler.
  • Urter – Lige dem du har ved hånden – Her citronverbena karse, brøndkarse, dild.

Sådan gør du
 

  • Bring en gryde med saltet vand i kog. Kom fjordrejerne heri (gem cirka 50-75g). Kog 3 minutter. Sigt vandet fra og kom i isvand. Pil rejerne – Gem skallerne.
  • Blend dild og olie til en fin ensartet masse. Sigt igennem et klæde eller fin sigte. Rør 1 spsk dild ”pulp” med mayonnaise.
  • Knæk forsigtigt bunden af aspargesen, hvor de selv knækker af.
  • Steg rejeskallerne hårdt af i en gryde. Kom grofthakkede løg, hvidløg, gulerødder, fennikel og asparges bunde på. Steg 2-3 minutter før hvidvin, vand, stjerneanis og laurbær kommes på. Kog 20 minutter. Lad den trække endnu 20 minutter uden varme før den sigtes. Returner til gryden og reducer den en smule. Smag til med salt, peber og æblecidereddike.
  • Kog aspargesne i 2 minutter og læg i isvand. Vend de resterende rejer med durummel, salt og peber. Varm olien op til 160 grader. Steg rejerne til de er helt sprøde og gyldne. Læg på fedtsugende.
  • Arranger smørrebrødet med 2 asparges på hver skive brød. Her er de flækket to gange. Top med dild mayonnaise, pillede rejer, crispy rejer og urter.
  • Skær kartoflerne i mindre stykker. Top med asparges skåret i mindre stykker, rejer, crispy rejer og urter. Varm suppen op til den er brandvarm. Kom i en kande og kom et par spsk dildolie i. Hæld suppen på ”ved bordet”.
  • Har du crispy rejer i overskud, smager disse glimrende med en dildmayonnaise eller aioli.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close