Nu burde jeg have sommerferie! I hvert fald i min kalender står der at jeg har fri i over to en halv uge. Vi tager 14 dage til Spanien, syd for Barcelona. Gud hvor er det tiltrængt. Så for at kunne nå det hele, før den stod på ferie, så har jeg måtte “ofre” bloggen en lille smule på den bekostning. Vi er selvfølgeligt ikke gået sultne i seng, der har bare ikke være så meget tid til at skrive om maden.
I aften var heller ikke nogen undtagelse. Klokken var 20.30 før jeg kunne få pakket sammen på kontoret, så aftensmaden skulle være nem. Så hvorfor ikke en salat? Jeg havde fersk andebryst og lidt blandet grønt i køleskabet. Så det blev sådan en lidt tilfældig kombination, som også blev rigtig vellykket. Jeg havde tænkt nogle tanker om den, men som altid kommer der sidste-øjebliks-indskydelser.
Jeg kan ret godt lide salat, altså når det ikke er iceberg-tomat-agurk-ærter-majs kombinationen med fars nylon på siden. Jeg vil gerne have mine salater enkle og smagfulde. Der skal ikke være alt for mange elementer i, for så bliver det bare noget rod. Vi får heller ikke dressing til. Det kommer på før servering – Og så bliver det som jeg gerne vil have det. Ja, det er en smule diktatorisk, men jeg gider ikke have min ret søbet til i færdiglavede produkter. Mange gange ender det egentlig bare med en gang salt og peber, olie og citronsaft. Det er der ikke meget som stikker.
Når salaten som her skal gå for en hovedret, så må der også gerne være lidt ekstra fyld i. Her kom jordskokkerne og bønnerne ind i billedet. Hvis der ikke er sådan noget fyld, så går jeg ganske hurtigt sukkerkold.
Jeg anrettede på tallerknen direkte, men jeg kan også godt lide at anrette sådan nogle salater på store fade.
Hvad skal du bruge? Hovedret til 2
- 1 andebryst
- 7-8 mellemstore jordskokker
- 1 håndfuld friske grønne bønner
- Salatblade (jeg brugte sådan en napolitana-mix – Ikke videre inspirerende, men brug hvad du har ved hånden. Feldsalat, rucola – det meste virker)
- 1/4 agurk
- 1/4 rødløg
- 1 håndfuld hasselnødder
- Soltørrede tomater
- Lidt basilikum blade.
Dressing
- 3 spiseskefulde oliven olie
- 1 spiseskefuld honning
- 1 spiseskefuld balsamico
- saften af en halv (lille) citron
- 1 spiseskefuld grov sennep
- Salt og peber
Rids din andebryst på skindsiden. Gnid godt med salt og peber ind i skindet. Læg det på en kold pande og varm blusset op. Det skal være med skindsiden ned af.
Efter panden er blevet varm, skruer du ned på mellemvarme. Steg det cirka 10-12 minutter med skind siden nedaf og vend det om og steg det på kødsiden cirka 3-5 minutter.
Læg det på en tallerken og dæk det til med staniol.
I andefedtet steger du nu dine jordskokker, som du forinden har renset og skåret i skiver af en centimeters tykker, måske lidt tyndere. De skal steges til har fået farve og begynder at blive lidt møre. Lidt før du kommer dertil, så vender du dine grønne bønner i. De skal ikke have meget mere end et minuts tid. De skal bare mærke varmen.
Rør dressingen (Jeg kom det hele i et gammelt sylteglas og Ryste ryste ryste). Skyl og slyng salaten. Skær agurk og løg. Skær anden i tynde skiver.
Nu er der jo egentlig ikke meget andet end at samle salaten. Rækkefølgen var: Salat, agurk, jordskokker/bønner, and, løg, nødder, soltørrede tomater, basilikumblade og så dressingen.