Når nu fredagen her i touren skal dedikeres til cocktails og snacks, så var det absolut første som kom til mig disse gougeres. De er vitterligt utroligt nemme at lave. Og har du lavet vandbakkelser før, så er der endnu mindre at være nervøs for. For det er bare at tilsætte lidt ost til dejen til sidst og så bage.
De er perfekte sammen med lidt skinke og oliven – eller hvad du ellers måtte have på lager af rare sager. Skal du være sådan lidt ekstra ekstra, så kan du fylde dem fx ostecreme. Tip: køb fx en saint agur creme og rør den med creme fraiche. Så bliver det ikke meget nemmere.
Ud fra hvad jeg kunne læse mig frem til, så stammer denne lille vandbakkelse oprindeligt fra Bourgogne. Og sjovt nok går den også godt til egnens vine. Jeg har dog valgt at lave en cocktail til den. (Det var jo fredag). Cocktailen blev en White Lady, men den kan du læse om lige her.
Ingredienser
- 60 ml vand
- 50 g smør
- 10 g sukker
- 1 knivspids salt
- 65 g mel
- 2 æg
- 100 g comté
Sådan gør du
- kom vand, smør, sukker og salt i en gryde. Bring i kog.
- Tilsæt melet og rør godt rundt. Lad det stege godt af et par minutter, mens der konstant røres. Sluk for varmen og lad opbagningen køle en smule.
- Kom i en røremaskine (eller brug mullerne ved at gøre det manuelt). Rør æggene sammen og tilsæt dem af et par omgange. Dejen vil "skille", men hurtigt samle sig, når der røres. Tilsæt til slut halvdelen af den revne comté og kom i en sprøjtepose med tyl.
- Sæt toppe på en bageplade. de skal være sådan kyskagestørrelse. Fordel den sidste ost over dem.
- Forvarm ovnen til 215grader varmluft. Sæt dem i ovnen og skru ned til 200. Bag cirka 14-18 minutter afhængig af størrelsen. De skal have taget farve. Pas på med at åbne lågen undervejs, da de kan kollapse, hvis de ikke er gennembagt. Skal de fyldes med creme, betyder det mindre at de får et minut for meget.
- Nyd med et glas vin eller en cocktail – men aller vigtigst sammen med gode mennesker.