Nu er vi hjemme i Danmark igen. Vi ankom meget sent igår aftes, så dagen i dag bliver bare brugt på udpakning af mine 10kg souvenirs fra Spanien. Det meste af køkken og mad karakter. I en lille pause vil jeg lige hurtigt dele den fantastiske lille ting, som vi lavede den sidste dag dernede. Gremolataen er helt fantastisk til skaldyr, så du kan selvfølgeligt udskifte disse jomfruhummer med rejer eller måske en kammusling.
Ingredienserne er simple, smagen stor. Der er nu ikke noget som en grillet jomfruhummer. En skam de skal være så dyre.
Hvis det bare er en lille forret, så regn med 2-3 hele jomfruhummer pr. mand. Selvfølgeligt alt efter størrelse på dem der skal spise dem og hummeren. De må godt have en hvis størrelse, hvis de skal flækkes, ellers tror jeg det er for nemt at overtilberede dem og de bliver næsten væk i munden. Ja, og det er stadig hummeren jeg taler om.
Til gremolataen har jeg blot skrevet det blandingsforhold jeg brugte. Man skal være lidt opmærksom på at der ikke kommer for meget hvidløg i, da det tager hele showet fra hummerens fine smag.
Hvad skal du bruge:
- Jomfruhummer
- Citronskal 1,5 citron, saften fra en halv.
- 1 lille håndfuld Persille
- 1 fed hvidløg
- Salt,
- Peber
- 1 spiseskefuld Oliven olie.
- Grønne asparges
Hak persillen fint. Riv skallen af citronerne. Sørg for kun at få det gule med, den hvide hinde er bitter. Hak hvidløg. Mix med olie, citronsaft, salt og peber.
Flæk dine hummer. Skulle der sidde lidt tarm, så få den fjernet. Eventuelt kan du nøjes med at servere halerne og gemmer resten til en hummerbisque.
Din grill skal rigtigt være i stødet når hummerne kommer på. Giv dem kortere tid end man lige forventer. 30 sekunder er nok. Ellers bliver hummeren træls.
Kom lidt gremolata på og server med brød og en grillet asparges. Det gør sig ekstra godt med lidt bobler i glasset.
Det ser jo fuldstændigt vidunderligt ud, jeg kunne spise en portion lige NU selv om maven er fuld af skyr og bær og morgente.
Men nu ved jeg så til gengæld godt, hvad vi skal spise næste gang der falder jomfruhummere i vores turban…
Tusind tak.
Jeg glæder mig også allerede til at kunne lave dem igen. Jeg overvejer også at prøve med kammuslinger, det tror jeg kunne blive godt.
Thomas