Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Cointreau Fizz med hindbær

Jeg er så ufatteligt dårlig til at håndtere varme, at jeg bliver sådan totalt ugidelig og dvask. Så dvask at jeg ikke fik lagt den her opskrift op, da det var sådan rigtigt varmt. Det var nemlig tænkt som sådan en tørstslukker. Og nu hvor det ser ud til graderne falder lidt… Så kom den på. Men heldigvis kan du altså nyde den. Og der er jo heldigvis hindbær et par måneder endnu. Og skulle du ikke lige have hindbær på hånden, så kan du også sagtens lave den uden.

Jeg lavede for ikke så lang tid siden denne white lady cocktail, hvor jeg også brugte Cointreau i forbindelse med min lille Tour de France. Det skulle egentlig have været denne flotte flaske, som skulle have været med i indlægget. Men mit knapt-så-ungdommelige sløvsind gjorde, at jeg ikke nåede det. Så måtte jeg jo i køkkenet igen for at lave cocktails. Øv øv øv. Indholdet i flasken er den samme som normale Cointreau, nemlig appelsin likør. Men flasken er en hyldest til cocktailens gyldne ære i 1920erne, hvor mange af de klassiske cocktails blev opfundet.

Denne cocktail er sådan set lavet mest af alt som en tørstslukker, så man kan sagtens toppe op med godt med danskvand. Hvis man laver den uden hindbær, kan du også undlade at shake den. Det er egentlig mest for at få smag og farve ud i cocktailen. Du kan også lave hindbær sirup eller reduktion, som du kan bruge heri. Men altså, laver du bare to cocktails eller deromkring, så er det andet lige så nemt. Du vil sikkert godt kunne have mere end en cocktail i en shaker.

Det er lavet som en tørstslukker drink, som er enkel at gå til i forhold til råvarer, her i varmen. Hvilken drink skal være den næste som køler dig ned i varmen? Hvad er din favorit? Har overvejet en Paloma, men ved ikke lige hvordan jeg har det med tequila endnu.

Cointreau Fizz med hindbær

Thomas
Forb. tid 1 minute
Tilb. tid 2 minutter
Samlet tid 3 minutter
Antal 1 Cocktail

Ingredienser
  

  • 3 stk hindbær (plus et enkelt til at garnere med)
  • 1 cl sukkerlage (kan erstattes af en strøget tsk flormelis)
  • 4,5 cl cointreau
  • 2 cl limesaft
  • 10 cl danskvand

Sådan gør du
 

  • Kom hindbær og sukkerlage i en shaker og muddle det en smule.
  • Tilsæt cointreau, limesaft og isterninger i. Shake.
  • Double strain over i et højt glas med isterninger i. Top op med danskvand.
  • Garner med en limeskive og et hindbær.

Join the Conversation

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Close
Your custom text © Copyright 2025. All rights reserved.
Close