Baconsvøbte figner i balsamico sirup. Perfekt til osten.

Er du mest til ost eller dessert efter en god middag? Jeg er altid sådan lidt, hvorfor vælge? I hvert fald blev jeg nødt til at vælge her. Og der blev det osten der vandt. Jeg elsker en velkomponeret dessert. Mange steder kan de gøre ligemeget, hvis det bare er umotiveret kugle is eller en købekage, som er skåret ud. Men en ost er aldrig rigtig kedelig. Ok, lidt af en tangent, at jeg her kom ud af, men jeg sagen er den, at jeg fik voldsomt lyst til at lave noget tilbehør til ost med bacon i min sidste ret (i denne omgang) for Tulip Bacon. Det endte med at blive det mest perfekte lille miskmask af gode ideer, som jeg har rendt rundt med noget tid.

Vi hylder jo den store smag, fælleskabet, julen og selvfølgelig den allestedsnærværende kærlighed til bacon med det her samarbejdet. Det bliver ikke meget bedre. Og den her mundfuld, som jeg har lavet her har bare lidt af det hele i mit hoved. Den de tørrede frugter, som bare minder mig rigtigt meget om jul. Den har siruppen ved siden af, som ikke bare er sukkersød, men faktisk har kant på grund af den indkogte balsamico. Den har gris i form af bacon – Og hvis der er noget der er jul, så er det gris. Perfekt, ik? Jeg har serveret min sammen med en mild gorgonzola og kiks. Så er det bare på med fadet på bordet og så kan man ellers bare slå sig løs. Man kan også portionsservere det, men lige præcist når det er blåskimmel, kan nogle være bange. Så der foretrækker jeg et fad, så folk selv kan grave til sig. Du kan selvfølgelig bruge de fleste oste sammen med de her figner, så slå dig endelig løs.

Fignerne og baconet bliver reelt set kandiseret i den sirup, som bliver lavet, som sammen med eddiken giver en ret lang holdbarhed på dem. Så nu har jeg lavet en portion, som cirka passer til en pakke bacon, men du kan altså sagtens slå dig løs her og have til hele julemåneden. Ingredienserne er også forholdsvist simple, så du skal ikke ud og lave den store udskrivning for at lave retten. Hvis du ikke har eller går med en balsamico i lommen, så kan du også vælge andre frugteddiker. Jeg vil mene at det også er ret godt med æblecider eddike eller kirsebæreddike. (jeg har testet). Men der skal du lige være opmærksom på hvor sur din eddike er, for det kan være at der skal suppleres med en smule ekstra sukker. Jeg synes nemlig ofte at balsamico, i hvert fald de gode af dem – er noget rundere i smagen end de klassiske eddiker. Så sørg for guds skyld for at smage på dem. Lad dig ikke skræmme af at der er meget eddike. Når det koges ind koger man også noget af sur-sure ud af den, så du får en meget rundere smag.

Retten er testet på børn og barnlige sjæle fra 2 til 72 år og den vandt indpas alle stederne.

Hvis du vil se flere opskrifter med bacon, både i julestemning og til hverdagsfesterne, så kan du finde dem lige her .

Baconsvøbte figner i balsamico sirup

Thomas
Forb. tid 5 minutter
Tilb. tid 15 minutter
Samlet tid 20 minutter
Antal 1 portion

Ingredienser
  

  • 250 g tørrede figner
  • 1 pakke Tulip bacon
  • 4 stk timiankviste
  • 1 dl vand
  • 1 dl balsamico
  • 100 g lys muscovadosukker

Sådan gør du
 

  • Halver baconstykkerne.
  • Svøb fignerne i bacon og sæt en lille tandstik i for at sikre, at de ikke går hver til sit.
  • Steg fignerne 1-2 minutter på en varm pande. Det er blot for at starte tilberedningen af dem. De må godt få en smule farve, men skal ikke steges sprøde.
  • Kom vand, balsamico, sukker, timian og et lille drej friskkværnet peber i.
  • Lad det simre cirka 10 minutter (uden låg) til boblerne begynder at blive tykkere. Det skal have konsistens af sirup, ikke vand længere.
  • Tag af varmen og lad dem køle. Server med god ost, her gorgonzola og fx kiks eller brød.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close