Balsamicokartofler, kylling og ananassalat.

Søndagsmiddagen (med minimale tømmermænd, nah) skulle tilbringes i selskab med svigerforældrene. Maden skulle ikke være af den tunge slags, så planen blev noget kyllingværk. Køleskabet gabte, så jeg måtte på udflugt på Amager. Og jeg var så åbenbart ikke den eneste. Tomme kølediske var der nok af.

Balsamicokartofler.

Balsamicokartofler, kylling og ananassalat.Som det første rensede jeg gulerødder og kartofler. Skar dem i mundrette skiver. Gav dem olie, salt, peber, godt med timian og så vigtigst af alt 3dl balsamicoeddike. Det lyder af meget, men det koger ind og dækker kartoflerne.

De skal I ovnen op 200g i cirka en time. Hvis du starter med at lave dem, så er de færdige sammen med resten. Du skal løbende røre lidt rundt i dem, så alle får godt med balsamico.

Ananassalat med karse.

Balsamicokartofler, kylling og ananassalat.For at holde den lidt friske linie, valgte jeg at lave en lidt anderledes salat med ananas – Og hvad der nu var. Jeg havde blandt andet rigeligt med Karse fra dagen før og rejecocktailen. Jeg havde lidt chili, rødløg, en smule basilikum, nogle af de lilla spirer.

Jeg gav både rødløg og ananas en tur på mandolinen. Resten af ingredienserne blev pænt linet op ovenpå, så I kan se indholdet. Køre rundt og give dressing. Dressingen bestod af olie, saften af en halv citron, salt, peber og sherryeddike.

Kyllingebrysterne blev stegt på grillpanden med salt og peber – Det behøver jeg vist ikke dokumentere sådan helt i dybden. Til fik vi også rysteribs fra aftenen før. Ribs og kylling. Perfekt match.

Det tog cirka en time fra start til slut, minimal anstrengelse.

Balsamicokartofler, kylling og ananassalat.

Balsamicokartofler, kylling og ananassalat.

Balsamicokartofler, kylling og ananassalat.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close