Chai chokolademousse med kirsebærvinssirup

Igår var jeg til chokoladesmagning hos Chocolate and Love. Det er anden gang at jeg har denne ære. Hver gang de gør det, har de også en anden producent med. Sidste gang var det Is fra Skarø og denne gang var vi så heldige, at vi her op til jul, kunne nyde chokoladen sammen med kirsebærvin fra Frederiksdal. Super lækker og spændende vin. Jeg kan godt lide at være på besøg hos Chocolate and love, for stemning er altid god, man møder en masse spændende mennesker – Og bedst af alt, man bliver meget klogere på chokolade. Hvilket jeg måske egentlig ikke ved om er en fordel, for man bliver pludseligt meget mere bevist om hvad man kaster i hovedet af chokolade. Og ordentlig chokolade koster altså mere end 10 kroner pr. 100g.

På vej hjem faldt jeg i snak med den ene ejer af chokolade firmaet. Vi snakkede mousse. Han nævnte en mousse med kardemomme. Og åh gud! Så sad den bare fast. Hele dagen idag har jeg tænkt på chokolade. Chokolademousse. Chokolademousse med kardemomme. Chokolademousse med chai-krydderier. Ja, det udviklede sig helt. I stedet for at bruge normalt hvidt sukker, valgte jeg muscovado, som der også er lidt mere kraft i. Jeg brugte rå æg, da jeg ikke er sådan en tøsedreng. Bruger du pasteurisede, så brug to bøtter af hver.

Lav eventuelt rigeligt af krydderiblandingen og bland det overskydende op med sukker – Så har du det, som man i butikkerne kan købe som “Chai sukker”

For at også bringe den sidste del af smagningen ind i billedet, valgte jeg at koge en sirup på noget af kirsebærvinen, som vi fik med hjem. Ja, vi fik en ganske lille flaske med 2,5dl i, så jeg ofrede her det meste af den. Der var lige et lille glas tilbage.

Et lille tip: Denne mousse bliver både ret kraftig i smagen og konsistensen, så skulle du have lyst til en lidt lettere mousse, så pisk en deciliter fløde let og vend i til sidst.

Chai chokolademousse med kirsebærvinssirup

 

Hvad skal du bruge? 4 personer.

  • 3 æg
  • 100g chokolade (jeg brugte Filthy Rich, 71%, fra Chocolate and love) – Sørg for at bruge en kraftig og god mørk chokolade,
  • 50g muscovado sukker.
  • 1 spiseskefuld sukker – til at piske hviderne stive.
  • 1 strøget teskefuld kanel (den ægte)
  • 1 strøget teskefuld stødt ingefær (stødt)
  • 2 nelliker
  • 1,5 strøget teskefuld kardemomme (stødt)
  • Marven fra 1 vaniljestang.
  • 0,5 strøget teskefuld revet muskatnød
  • (evt 1 dl fløde)

Pisk muscovadosukker og æggeblommerne til en stiv æggesnaps. Smelt chokoladen over et vandbad. Pisk hviderne stive sammen med sukkeret. Kværn krydderierne (kanel, ingefær, nelliker, kardemomme, vanilje og muskat).

Rør først krydderierne i æggesnapsen. Smag den til. Den skal hverken være for stærk eller for intetsigende. Vend herefter den smeltede chokolade i – Her må der stadig gerne voldes. Til sidst de stive æggehvider forsigtigt i. Og flødeskummet til sidst, hvis du vælger denne udvej.

Sæt på køl i minimum en time eller to. Tag den gerne ud en halv time før servering.

Chai chokolademousse med kirsebærvinssirup

Til kirsebærvinssiruppen.

  • 2dl kirsebærvin (fra frederiksdal – har du ikke denne, så lad være med at købe den helt billige fra aldi – så hellere bare lade helt være – eller blot bruge Amarena kirsebær og væsken herfra)
  • 1dl lys sirup
  • 2 stjerne anis.
  • Jeg supplerede også op med et par “Dessert kirsebær” fra den gamle fabrik. Ikke optimalt, men bedre end at bruge friske, som er langt fra sæson.

PS. Har du noget i overskud, så virker det også fint til is eller ost.

Kog kirsebærvinen, stjerneanis og siruppen ind til cirka en halvdel – muligvis lidt mindre også. Du kan se når boblerne er ved at blive store og tykke, så er den klar. Kom til sidst dine kirsebær ved og giv dem lidt varme.

Chai chokolademousse med kirsebærvinssirup

 

Chai chokolademousse med kirsebærvinssirup

 

Chai chokolademousse med kirsebærvinssirup

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close