Nu er vi ved at være der. Jeg er lige gået på en lang og tiltrængt juleferie. December og november har kørt i et ekstremt højt gear både på arbejdet og derhjemme. Heldigvis har det været i gode menneskers selskab, så det har altså været til at leve med. Men nu er det ved at være tid til at nyde familiens selskab og slappe lidt af.
Nu hvor det er jul, så skal vi også til noget jeg er helt tosset med – Julefrokostbordet. Jeg har samlet nogle af de opskrifter, som jeg synes vil gøre mig godt på et julebord. Og ja, nogle af opskrifterne er gamle, så billederne er måske ikke så pæne, men hey, de er lavet med kærlighed. Og husk, til en hver julefrokost skal der serveres snaps i rigelige mængder.
Lige til sidst, inden vi springer ud i en masse mad og billeder, så vil jeg gerne sige tak fordi du har læst med. Jeg håber du må få den allerbedste jul.
Glædelig jul
Thomas.
Stegte sild i lage. LINK
Røget Laks med Fennikel og estragon. Dette kan selvfølgeligt serveres på mange andre måder. Men jeg synes smags kombinationen er rigtig god. Server på fad, hvis du skal lave til mange. LINK
Jeg synes rullepølse hører til et hvert frokostbord – Specielt den hjemmelavede. Jeg har faktisk ikke mindre en to på bloggen. Både en model med Lam og en med grisen. Nedenfor ser du lamme versionen. Skal du spise den til julefrokosten skal du snart igang, da det tager et par dage. Lammerullepølse LINK
Her ser du grisefætteren. Også et dejligt stykke kød. Til begge rullepølser, finder du udførlige vejledninger, så vær ikke bange, hvis du ikke har prøvet det før. Hjemmelavet Rullepølse. LINK
Hønsesalat – Suppler den eventuelt med en smule estragon. Det gør sig rigtigt godt. Og den kan selvfølgeligt serveres i skål – MEN MED BACON. LINK
Lav en lækker fransk pate de campagne. Server med en god sennep og cornichoner til. LINK
TARTELETTER HARRY – Her med høns i asparges. En livret. Vil du være lidt anderledes, så prøv den med Røget laks og stuvet spinat. Den var virkeligt god. LINK
Her den lidt alternative tartelet. Men hey, det skal man ikke kimse af. Tartelet med røget laks og stuvet spinat. LINK
Æbleflæsk: LINK
En lille guide til at stege en roastbeef. LINK – Og her er pickles jo godt til. Så det får du også en lille link til her
EN lille guide til ribbenssteg LINK
SALAT – til jul! Hvad? Ok, det går lige hvis det er med rødkål, ik? LINK
Så er der også den hjemmelavede rødkål – Nærmest et must på et hvert julebord. LINK
Nu til en lidt alternativ brug af ribbensteg, men det gør den altså ikke mindre god. LINK
Og skal du også servere and, men ikke vil diske op med en hel en af slagsen, så overvej at confitere lårene. Det er en gudespise. Alternativt kan du også vælge at servere det smørmøre kød i en lille burger som her. Og der er selvfølgeligt også opskrift på Confit de Canard. LINK
Og nu til det helt hårde valg – Ris ala mande eller en lækker chokolademousse? Her link til Risalamande, som min mor ville lave den. LINK
Og den alternative kommer her i form af denne kraftige mousse med julede krydderier og en kirsebærsirup til. LINK
VELBEKOMME.
Blodpølse? Ellers super god menu
God idé. Det er godtnok ikke noget vi normalt får til jul og jeg selv kan lave.
Det må jeg lige kigge nærmere ind på.
Thomas