Shish Kebab

Jeg har spurgt nogle kammerater indtil bloggen. Hvad deres holdning var til den og om jeg skulle lave noget om – Nok ikke lave om som sådan. Men noget jeg skulle have i baghovedet. Svaret var at det nogle gange var sådan lidt for indviklet og ingredienslisten for lang og besværlig. Det er nu taget lidt til efterretning. Sagen er den at jeg næsten aldrig laver den samme ret to gange. Der kan forekomme ting i mine gryder, som kan minde om noget jeg har lavet før, men med et andet twist. På en god uge bliver der vel lavet et sted mellem 5 og 10 retter – specielt hvis der er gæster – som måske godt kunne ende med at ramme bloggen. Men så er der det der aspekt som hedder TID. Det tager lidt tid at frembringe et indlæg nu, da mine krav til sådan et også er større. Så det meste ender i min mave og ikke på bloggen. Så skal der sorteres i hvad der deles. Skal det være kagen, gæste-hovedretten, det lidt underlige, desserten, oplevelsen fra en restaurant eller event… Eller bare hverdagsretten. Der har sidstnævnte nok været sendt lidt ud på sidelinien. For jeg har prioriteret at dele de gode restaurantbesøg og nogle af de ting, som jeg har gået og funderet over i længere tid. Nu kommer der noget nemt og enkelt – Og lur mig om der ikke også vil komme lidt mere af dette fremadrettet igen?

Det var torsdag. Hjem fra arbejde, handle ind på vej hjem, klokken var 19.30. Det var 11 timer siden jeg tog afsted hjemmefra. Jeg var lidt træt og havde et lidt tungt hoved. Det måtte godt gå lidt hurtigt og kræve minimal tankevirksomhed. Kebab af hakket kød. På pind. Måske mest for at holde styr på sagerne. Jeg ville gerne have lave nogle marinerede løg, men de endte med blot at blive snittet. Jeg ville gerne have bagt mine egne fladbrød, men jeg endte  med at købe tortillas. (har du mere overskud, så prøv denne opskrift – de er røvgode). Jeg ville have lavet en tomatsalsa-agtig ting, men konen havde spist tomaterne, som var i køleskabet. Så det blev ganske enkelt. Du kan få sådan en gang Shish Kebab til at holde rigtigt langt, hvis du samtidigt også kommer lidt flere grøntsager i rullen.

Jeg stegte mine Shish Kebabs på min grillpande. Har du bare en almindelig en af slagsen, så bruger du jo bare den.

Hvad skal du bruge?

Shish Kebab

  • 400g hakket oksekød – Gerne mere end 10% fedt.
  • 1 rødløg
  • 2 fed hvidløg
  • 1 æg
  • Lidt frisk persille
  • Frisk koriander (kan undlades )
  • 1,5 spiseskefuld Krydderblanding (Gider du ikke lave blanding selv, så køb eventuelt en gang Ras el Hanout eller Garam Masala)

Krydderblanding (her bliver der til mere end du skal bruge – Men så er du klar til næste gang allerede)

  • 8 nelliker
  • 1 teskefuld sennepsfrø
  • 1 teskefuld korianderfrø
  • 1 teskefuld spidskommen
  • 1 teskefuld bukkehornsfrø
  • 0,5 teskefuld kanel
  • Chiliflager
  • 1 halv teskefuld peberkorn
  • 1 teskefuld allehånde

Herudover

  • 1 rødløg
  • salat
  • 0,5 agurk
  • 125g creme fraiche
  • Frisk chili
  • 1 fed hvidløg
  • … Mere koriander

Shish Kebab

 

Start med at forberede krydderblandingen. Rist krydderierne på en tør pande. Dette frigiver mere smag. Kom dem i en morter eller krydderikværn og kværn dem.

Nu skal farsen røres. I med det hakkede kød, riv løget og i med et æg. Snit hvidløget fint. I med hakket persille, sådan en lille håndfuld. Skær bladene af dit koriander og læg dem til side. Snit de fine stængler fint. I med dem og lidt salt og krydderblandingen. Nu skal der bare mixes. Jeg bruger altid hænderne, da de er så nemme at vaske op. Lad gerne farsen stå i en halv times tid, så den kan sætte sig. Har du ikke tid til det, lad være. Form 8 “pølser” ud af den. Det passede meget godt. I med en pind, hvis du er lidt fancy. Steg dem på en varm (grill)pande. De skal ikke have forfærdigeligt lang tid på hver side.

I mellemtiden snitter du din agurk og chili fint. I en skål sammen med din creme fraiche – Eller græske yughurt eller skyr – Kom lidt fintsnittet hvidløg ved og smag til med salt og peber. Kom til sidst en god håndfuld korianderblade i også. Har du frisk mynte skal du ikke holde dig tilbage. Klar.

Snit løg. Vask salaten og pil den fra hinanden. Varm dine brød. Server.

 

Shish KebabShish Kebab

Shish Kebab

Shish Kebab

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close