Det er faktisk OK at jeg har sat mig for at lave mere hverdagsagtig nem mad til bloggen, for helt ærligt, der er godtnok ikke meget energi på maskineriet. Jeg er sådan lidt vinterdeprimeret, som jeg altid er lidt her i januar. Så kom sol og lysere dage, så energien kan komme tilbage.
Her er der tale om en noget så nem ret, hvor, hvis du som jeg ikke har induktion, skal bruge mest tid på at vente vandet til nudlerne koger. Nogle gange er det en fordel at koge vandet i elkogekanden, så jeg ikke skal vente på det sløve komfur. Start til slut, inklusiv fotografering, tog det mig hele 26 minutter at frembringe denne ret.
Der er jo masser muligheder for afveksling i denne ret. Er du mere til kylling eller rejer. Så erstatter du bare oksekødet med det. Dog vil jeg, hvis jeg brugte rejer stege grøntsagerne først og komme rejerne i lige før nudlerne, da de ikke skal have så meget. Det samme med grøntsagerne, hvilket egentlig gør dette til den perfekte “stop-spild-af-mad”-ret. Har du gulerødder, broccoli, grønne bønner, majs, blomkål – ja jeg kunne blive ved, som er ved at dø køleskabsdøden, så få dem brugt. Har du ris fra dagen før, så brug dem i stedet for nudlerne – Og det kommer til at gå endnu hurtigere at få maden på bordet.
Faktisk er der ikke mindre end 350 gram kød i denne ret. Det er mere end alt fint til to mennesker. Skal pengene strække længere, så spar lidt på kødet.
Jeg ville gerne have toppet min ret op med en gang frisk koriander, men det var desværre ikke til at støve op.
Hvad skal du bruge? 2 Personer.
- 250g ægnudler
- 350g oksefilet
- 1 courgette
- 1 rød peber
- 2 fed hvidløg
- 1 tomme ingefår
- 1 frisk chili
- 2 æg
- 2 spiseskefulde soya (ish)
På toppen
- 3-4 forårsløg
- Cashednødder
- Sød chilisauce
- 1 lime
I gang. Sæt vandet over og koge. Det er jo næsten det som tager længst tid.
Skær bøfferne ud i tynde strimler. Snit chili, hvidløg og ingefær i rigtigt fine strimler. Skær courgette og peberfrugt ude i sådan en mellemting.
På en brandvarm pande med olie. Den skal være helt rygende varm når du kommer kød, ingefær, chili og hvidløg på. Rør ikke for meget rundt i det, da panden kan tabe varme på det og du så ender med at kødet koger og ikke steger. Giv det et par minutter.
Kom courgette og peberfrugt ved. Lad det stege endnu et par minutter. Nu skulle vandet gerne koge, så i med nudlerne. Der skal ikke have mere end 3-4 minutter.
I mellemtiden slår du æggene ud og pisker dem let sammen med soyaen.
Nudlerne skal drænes og på panden. Når de har stegt en smule kommer du æggemassen over. Rør forsigt rundt i det, ikke sådan noget vildt røren. Forsigtig røren. Efter et par minutter, så er der ikke meget andet at gøre end at servere og nyde.
Kom chilisauce, fintsnittede forårsløg og cashewnødder over som topping. Mmm.