Grillet asparges og ramsløg med syrnet fløde og ost.

Hold nu kæft det vejr er fantastisk lige i øjeblikket. Dog kan man også se det på de besøg der kommer på bloggen. Det er mest noget der kan grilles som har interesse. Nu griller jeg jo sådan set ikke så meget, men jeg lavde denne ret den anden dag – på min grillpande – Så vi er der næsten. Ingredienserne er det, som er nogle af dem som er allerbedst lige. De er enkle og anretningen lidt mere rock’n’roll’et end normalt (læs: småsjusket). Men alt hvad denne ret ikke har i udseende, har den tilgengæld i smag. Du skal lige i dette tilfælde ikke skue hunden på håret.

Egentlig blev denne lille syrnede fløde ting til for en måned eller to siden. Vi var i audiens (aka bloggerarrangement) hos/sammen med Søren Gericke. Vi skulle lave noget mad. Jeg teamede op med Nada og vi valgte i allersidste øjeblik at skille vores sauce. Og det ikke på den smarte måde. Denne lille creme, som måske på mange måder bare er en modificeret mormordressing, blev kastet sammen i sidste øjeblik. Den smagte egentlig ganske godt. Som tusind andre ting, så har den floreret i baghovedet og bare ventet på at blive brugt igen. Det her var så chancen.

Udover Høgelund og svigerforældrenes gammel ost, som bider lidt i kinderne når man spiser den, så kunne en af mine nye favoritoste sagtens være den “nye” Kry fra Arla Unika. Det er en råmælksost, som har lidt af det hele. Jeg havde et godt stykke i køleskabet, men efter at den var brugt til denne ret og så denne tærte, var der kun et lille stykke tilbage. Jeg har forsigt snacket den. Lige en lille bid hist og her. Den er virkelig god!

Her får du en virkelig lækker grillforret til varme sommeraftener med vin på terassen. Husk, kun indtil sankt hans, for der lukker asparges sæsonen.

Hvad skal du bruge?

  • 3 hvide asparges pr mand
  • ramsløgsblade
  • ramsløgsolie
  • Kry fra Arla Unika (kan du ikke få den, så prøv en høost eller måske en vesterhavsost)

Syrnet fløde

  • 1-1,5 dl fløde
  • saften fra en halv citron
  • 1 god teskefuld dijon sennep
  • salt og peber

Og hvad gør du så lige?

Kom saften fra citronen op i fløden. Lad den stå på bordet i minimum et kvarters tid – I hvert fald mens du griller dine asparges. Rør så sennep i og smag til med salt og peber.

Knæk det nederste af dine asparges, hvis den virker trævlet, giv dem også en lille tur med en skræller. Grill så dine asparges på alle sider. Der må godt stadig være lidt liv i dem. Herefter skal dine ramsløgsblade have 10 sekunder på den glohede grill(pande).

Sæt en klat fløde på tallerkenen. Kom dine asparges og ramsløgsblade på. Kom lidt ramsløgsolie på – Har du aldrig lavet sådan en sag før, så er det helt som denne persilleolie. Altså bare med ramsløg. Det’ nemt.

Giv den lidt ekstra salt og peber for en god ordens skyld. Riv osten over retten til allersidst. Server med godt brød.

Grillet asparges og ramsløg med syrnet fløde og ost.Grillet asparges og ramsløg med syrnet fløde og ost.

Grillet asparges og ramsløg med syrnet fløde og ost.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close