I mandags åbnede Uformel – Formel B’s søster restaurant, som efter eget udsagn skal være UFORMEL. Det skal være et sted hvor du kan titte ind fra gaden og nyde et par gode retter til en fornuftig pris. Alle retter koster 100 kroner, så det er på ingen måde noget som ruinerer dig.
Torsdag fik jeg sådan en brændende lyst til at tage ud og spise. På vej hjem fra arbejde fik jeg da også overtalt konen ganske hurtigt til at det var en god idé. Egentlig kom var planen et smut på Geist, men bare 3 minutter senere kom jeg til at tænke på at Uformel var åbnet, så det skulle vi da prøve. Hun var klar. Og sådan blev det.
Jeg er ikke et særligt beslutsomt menneske, og jeg blev da endnu mere udfordret da vi så menuen. 15 retter. Og jeg havde lyst til hver og en af dem. Det var næsten umuligt at vælge. Så jeg lod dem vælge for mig. Jeg tog deres uformelle menu, som var 4 retter med tilhørende vine, vand, petit four og kaffe for bare 750 kroner. Vi skulle jo feste, så der blev toppet op med østers og champagne. Et rigtigt fornuftigt valg – Det var jo trods alt torsdag. Karen havde ikke så meget lyst til vin, så udover champagnen og østers, så hoppede hun på rabarber most og lidt blandede retter fra kortet. Så vi nåede også et godt stykke igennem kortet, da vi nåede at se 9 ud af 15 serveringer.
På årets første rigtigt varme dag, så kunne det have været et godt valg at sætte sig udenfor for at spise, men vi valgte at indtage maden indenfor. Det var lidt varmt, men til gengæld fik vi – nok mest mig – mulighed for at kigge lige ind i køkkenet. Så hellere døje med varmen.
Vi startede med champagnen. Hvilket jeg må sige måske var aftenens svageste punkt. Jeg husker ikke præcist hvilken det var, men den var meget diskret i udtrykket. Nærmest for diskret, i hvert fald til vores smagsløg. Det glas som blev serveret var også meget lille i forhold til hvad man normalt får. Det blev der så til gengæld kompenseret for til de resterende retter, hvor vinen var god og rigelig.
Karens første ret var en kammusling med sortfodsskinke. Den var toppet med lidt fuglegræs og grønne asparges. Hun virkede noget så tilfreds.
Sådan lige afslutningsvis. Hold nu op det var en god aften. Maden var god, som det jo nok også kun kan forventes, når man tænker på hvem der står bag. Vinen lækker. Men servicen var næsten bedre. Den var uformel (get it) men stadig vedkommende. Jeg bliver altså så træt når der bare er folk ansatte til at sætte tallerkner på bordet. Ikke her. Måske beskriver nedenstående billede det allerbedst.
Når man tænker på, at restauranten kun havde været åben tre dage før vi kom der, så må man godt nok tage hatten af for dem. Man hører mange gange om at folk lige skal finde på plads og der sker små svipsere i starten. Ikke her. Planen var vist også, at de først skulle være åbnet i juni, men når man nu var klar, hvorfor så vente.
Jeg går nu bare og venter på en lejlighed til at vi kan tage derind og smage de sidste 6 retter, som vi ikke fik med. Og jeg glæder mig. Herfra en kæmpe anbefaling.
Studiestræde 69
1609 København V
Tlf: 70 999 111