Jeg var kommet i besiddelse af nogle grønne blommer – Dem havde jeg ikke været ude at høste, men købt i grønthandleren. De talte til mig i gerningsøjeblikket, men jeg kom frem til at jeg egentlig ikke ville få dem spist. Så jeg besluttede mig for at lave en blommechutney til dem. Chutneyen vil gå fint til både ost og en sammenkogt. Det var egentlig noget nemmere og hurtigere end jeg lige gik og regnede med – Og resultatet blev… mmmm…
Hvad skal du bruge?
- 500g blommer – udstenet og i både.
- 150g rørsukker.
- 1dl eddike. Jeg brugte halvt husholdningseddike og halvt sherryeddike.
- 3 stjerneanis.
- 1 chili
- 2 spiseskefulde revet ingefær.
- en knivspids salt.
I en gryde kom alle ingredienser pånær chili, ingefær og stjerneanis. Jeg lod det koge i cirka 10 minutter, til blommerne var kogt ud og så tilsatte jeg smagsstofferne. Jeg delte chilien i tre inden den kom i. Blot så jeg kunne fiske dem op, hvis den var blevet krads nok. Det var en meget mild chili jeg havde, så jeg lod den faktisk bare blive i. Det kogte yderligere cirka 10 minutter og blev smagt til.
Det kom på atamon-skyllet glas og låget blev lukket med det samme. Det ville kunne holde sig i lang tid – men husk, kommer der det mindste mug på, så er det færdigt og skal ud. Den kan ikke lige reddes med at skrabe det af.
Jeg glæder mig allerede til det første ostebord gør sig til, så chutneyen kan komme i brug. Man kan lave præcist det samme med tomat i stedet for blommer. Det er perfekt til brunch med pølse og bacon. Der er det dog en god idé hvis man lige skolder tomaterne først, så man kan fjerne skallen.
Har du blendet det inden du kom det på glas?
Hilsen
Betina
Nu er det jo noget længe siden, men jeg mener at blommerne var så modne, at de automatisk kogte ud.
Thomas