Når folk kommer forbi til mad, så har jeg det bedst med at lige servere en lille dessert. Det er så trist kun at servere en ret. Gode råd var dyre, for jeg havde faktisk ikke det store – Indtil jeg kom til at tænke på at der lå noget butterdej og glanede i fryseren.
Jeg overvejede at lave en tarte tatin, men jeg havde også kun et æble. Så det ville jeg ikke komme langt med. Alternativet blev denne lille hurtige – Og muligvis verdens nemmeste – dessert.
Hvad gjorde jeg?
En plade butterdej på bordet.
Skære et kvart æble i fine strimler.
Drys med lidt sukker.
Drys med lidt kanel.
En smule smør. – Der skal jo lidt til for at kompensere for margarinen i butterdejen.
En klat marmelade (i dette tilfælde den hjemmelavede brombær)
Smør kante med lidt pisket æg.
Fold sammen, vip kanterne op.
Rids toppen for syns skyld. Lav luft hul.
Pensl med det piskede æg.
Bag ved 175grader til dejen har fået farve.
Server med lidt marmelade og creme fraiche.
Nemmere bliver det ikke. – Dessert med under 10 minutters arbejde.