Jeg kan godt lide enkle kager. Jeg kan godt lide kager som ikke er smadret til i alt muligt underligt frosting og underlige farver. Jeg kan godt lide denne æblemazarin.
Inspirationen kom fra Anne au Chocolat – Kage extraordinaire. Dog blev nektarinerne udskiftet med æbler og jeg erstattede lidt sukker med brun farin, for at give den lidt mere karamelagtige brune smag. (PS, kan I godt lide kager og chokolade, så brug 3 minutter på Anne’s blog og i ryster af sukkerchok)
Kagen blev nydt sammen med en smule skyr fraiche som var rørt med lidt sukker og vanilje.
Billederne blev desværre blot lidt hurtige, da jeg havde gang i en del projekter i køkkenet på en gang.
Hvad skal du bruge?
250g marcipan – revet.
100g brun farin
150g sukker
250g smør (gerne stuetemperatur)
3æg
60g mel
2 æbler
Den revne marcipan æltes sammen med sukker og den brune farin. Herefter tilsættes smøret, som gerne skulle være blødt, hvilket så moses ind i massen. Jeg brugte klør 5, hvilket jeg synes var det klart nemmeste. I med æggene og rør til sidst melet i.
Jeg smurte en kageform med en diameter i omegnen af 30 cm. Jeg burde muligvis have brugt bagepapir i bunden, da den var lidt genstridig i forhold til at forlade formen senere.
Æblerne blev skivet og lagt i dejen. Drys med en smule sukker på toppen.
Kagen blev bagt cirka 30 minutter i en 200g varm ovn. Har du varmluft, som 95% af befolkningen, så skru et hak ned til 175ish grader.
Jeg har prøvet at lave samme mazarin med hindbær og brombær – Det virkede også ganske fortrinneligt.
HAPS 🙂