Den første rigtige forret vi skulle have lørdag var en kold agurkesuppe.
Da den skal serveres kold, så lav den i god tid – Så slipper du også både for stress og den har tid til at blive rigtig kold i køleskabet.
Du kan variere tilbehøret ud i det uendelige. Put agurketern i, steg nogle crutoner af brød. Udlad rygeosten hvis det ikke lige er dig. Steg noget parmaskinke på panden, eller måske nogle rejer? Mulighederne er mange. Du bestemmer helt selv.
Hvad skal du bruge?
- 2 agurker
- 0,5 rødløg
- 0,5L hønseboullion
- Citronsaft
- Salt og peber.
Skræl dine agurker og skrab kernerne ud. Skær dem i mindre tern og blend sammen med bouillonen og løget. Når den har suppeagtig konsistens, så smag den til med salt, peber, citronsaft.
Tilbehøret var meget lige ud af landevejen.
Jeg havde på mandolinen skåret radiser meget tyndt. Derudover tog jeg 2 spiseskefulde rygeost og 3 creme fraiche og rørte sammen. En lille kvist dild blev det skam også til.
Jeg havde gjort tilbehøret klar i rigtig god tid. Mine radiser kom i vand og i køleskabet.
Lige før anretningen kørte jeg suppen en tur i blenderen, Den skummede rigtigt meget op. Jeg tog skummet fra og lavede “ny” skum i blenderen. Det er ikke verdens mest holdbare skum, så det er LIGE før servering det skal gøres, hvis du vil blære dig.
En skefuld creme i midten af suppen, radiser, dild og skum – VÆRSÅGOD.