Man tror det jo næsten ikke, men kan en cocktail virkeligt være med til at nedbringe madspildet? Lidt måske. Men i hvert fald, så har jeg år på år tænkt på, hvad man lige kunne bruge det der sirup til, som man altid har til overs efter man har indtaget kirsebærene. Jo, der går selvfølgeligt noget af siruppen til dem, men jeg synes altid man har lidt i overskud. Og helt ærligt, det er også ok at lave den her cocktail selvom man bare tager hul på glasset til det her.
Det var sådan lidt et tanke eksperiment, som faktisk endte ret godt ud. Og for at bygge videre på hele mandel / blåsyre smagen, så tænkte jeg, at jeg ville bruge en amaretto til cocktailen. Det er jo bare en likør med blot 24% alkohol. Så jeg kørte halv amaretto og halvt brandy. Det lyder lidt spritteragtigt, men alkoholen måtte gerne have lidt mere punch.
Egentlig kom amarena siruppen ind i billedet som erstatning til en simple sirup. Lige dele vand, lige dele sukker, kogt op og kølet. Har du ikke lige et halvt glas kirsebær til at stå. Så er det også helt ok at lave den med simple sirup. Så mangler den godtnok lidt farve og så noget kirsebærsmag. Hvis du har lidt for sure appelsiner til at ligge, så tror jeg også de ville gå godt som syre. Men det skal ikke være de helt søde af slagsen, for så er der jo ikke meget SOUR over den.
Valg af glas? Jeg tror det afhænger lidt af temperament. For jeg har fået dem serveret i alt lige fra whiskey glas til champagnefløjter. I Chile ville du få en Pisco sour i champagnglas, så det var den jeg gik med til denne.
Amaretto sour - Stop madspildscocktail!
Ingredienser
- 3 cl amaretto
- 2 cl brandy eller cognac
- 3 cl citronsaft
- 2 cl amarena sirup
- 1 cl æggehvide
- Masser af is
Sådan gør du
- Kom i amaretto, brandy, citronsaft og sirup i en shaker sammen med masser af is.
- Shake grundigt. Kom æggehvide ved. Shake endnu mere.
- Strain over i et kølet glas.
- Kom et par kirsebær i bunden, hvis du lige har et par på lager.