Sæsonen for danske asparges er modsat den peruvianske kort. Det starter i maj og slutter ved Sankt Hans. Så når det står på, er det med et at få allermest ud af den.
Asparges indeholder en stor mængde vand, så de er lave på kalorier, men dette betyder også, at de kan blive lidt kedelige, hvis de ikke opbevares rigtigt. De skal helst opbevares på køl, da de ellers tørrer ud. Skulle det ske, at de bliver lidt slatne kan du skære bunden af dem og komme dem i rigeligt isvand et par timer.
Asparges kommer i flere farver. Og forskellen på dem er primært dyrkningen. Hvide asparges vokser under jorden, grønne over. Man kan også få violette asparges, men jeg vil tro at det blot er en afart den grønne.
Der er også en smule forskel på håndteringen af hvide og grønne asparges. De hvide har ofte en lidt træet overflade, som skal skrælles væk inden tilberedning. Grønne asparges kan næsten altid spises som de er. Dog er det fælles for begge, at de kan være lidt træede i bunden. Så man knækker bunden af ”Der hvor den selv knækker”. Med hvide asparges er det bedst at skrælle dem før du knækker bunden af, for så går der mindst muligt til spilde.
Jeg har været bloggen igennem og fundet en del forskellige opskrifter med asparges. Og det er sådan set sådan at jeg serverer dem hvert år. I år er der kommet lidt flere favoritter på listen. Nogle af dem kan du finde hos ChriChri snart. Kan sige så meget som at der er tale om blandt andet asparges lavet som ærter francais, vol au vent og i en risotto.
Så go nuts! Nyd de danske asparges – eller nogle helt andre, for det er en dejlig spise.
Wow.. Du er simpelthen for vild.
Samtlige retter ser så lækre ud!