Bærkage – Sådan en, hvad-man-nu-har-kage.

Bærkage - Sådan en, hvad-man-nu-har-kage.

I går fik vi pludseligt kage-cravings.

Jeg har i noget tid gået og kigget på forskellige kager med birkes og citron. Men jeg havde ikke lige citroner – Eller birkes. Så det kunne jeg jo ikke lige lave. Så det kan I nok regne med at se snart 🙂 Jeg sjussede mig lidt frem til dejen og det gik faktisk GANSKE fint 🙂

Hvad skal du bruge?

  • 100g smør (blødt)
  • 200g sukker
  • 1 vaniljestang
  • 2 æg
  • 3 spiseskefulde olie
  • 250g mel
  • 1 teskefuld bagepulver
  • 1 knivspids salt
  • 1 god håndfuld blåbær
  • 1 god håndfuld hindbær
  • Flormelis – Til toppen. Evt også lidt ekstra bær til pynt.

Pisk det bløde smør sammen med sukkeret og marven fra vaniljen. Når det er blevet så ensartet (som du lige orker) tilsætter du olie og æg. Pisk til det er luftigt. Bland salt, mel og bagepulver. Rør det i dejen.

I en smurt springform fordeler du halvdelen af dejen. på med dine bær. Mine blåbær kom direkte fra fryseren, mine hindbær var friske – Og sådan lidt overmodne. Kom det sidste af dejen ovenpå. Gider du ikke alt det gøren med at dele dejen op og sådan noget, så bare rør bærerne i dejen og fordel dem.

Bærkage - Sådan en, hvad-man-nu-har-kage.

Bærkage - Sådan en, hvad-man-nu-har-kage.

 

Bag kagen i cirka 40 minutter ved 180 grader.

Herefter vender du den ud på et fad og strør flormelis udover, når den er kølet en smule.

Bærkage - Sådan en, hvad-man-nu-har-kage.

Bærkage - Sådan en, hvad-man-nu-har-kage.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close