Jeg elsker udfordringer. Da Bramhülts spurgte om jeg havde lyst til at lave dem to opskrifter, sagde jeg ja med det samme. Udfordringen var at lave en opskrift med hhv deres nylancerede Solbær og Blåbærdrik og deres appelsinjuice. Det var ret nemt at komme på ting, hvori de kunne bruges, for det var heldigvis bare hvad det var. – Lige fra Ringe på Fyn.
Da jeg gerne ville udfordre mig selv en smule, valgte jeg også lidt at gå af veje, som jeg normalt ikke ville gøre. For det helt oplagte for mig, ville måske være at bruge det i en “salt ret” sammenhæng. Jeg gik og tænkte på nogle gode spareribs marineret i blåbær og solbær kombineret med hvidløg og rosmarin. Måske en version af den klassiske cannard ala orange. Blåbær og solbær ville også gøre sig godt i en indkogt sauce til sommerbuk. Appelsin og kantareller. Uha, jeg bliver helt kåd.
Jeg ville kigge lidt mere på noget, som var ret urørt her på bloggen. Morgenmad. I hverdagene indtages morgenmaden ofte i løb, da jeg altid er lidt bagefter med et eller andet. Så er det et stykke rugbrød og en lidt for varm kaffe. Bare roligt, Karen sørger for at ungerne er spist af og kommer afsted. I weekenderne er der heldigvis plads til lidt flere udskejelser. Man kan sove længe og spise sammen. måske lave lidt “ekstra”. Det kunne både være noget med æg og bacon eller måske en gang eggs benedict. Eller den her nyklassisker herhjemme. Den bagte havregrød. Den kan varieres i det uendelige efter hvad skabe og skuffer lige byder på. Man kan ikke helt sammenligne det med den klassiske havregrød, for vi er her mere ude i at den er ala en blød varm/lun myslibar. Det lyder meget mere sært end det er. Vi spiser den ofte med et surmælksprodukt ved siden af.
Jeg plejer at lave den med mælk, men rent forsøgsmæssigt erstattede jeg det med Bramhülts pressede appelsinjuice. De er stolte af, at to juicer sjældent smager ens, for de skaffer appelsinerne fra forskellige steder afhængig af årstiden. Den jeg havde herhjemme var perfekt i kombinationen af sødme og syre, som holdt det spændende. Der var næsten ingen bitterhed, som er en af de ting, som er ret svære at arbejde med, da de kan intensiveres under tilberedningen og bliver overdøvende. Jeg tror, at skulle jeg lave en almindelig havregrød, ville jeg prøve at gøre det med blåbær og solbærversionen. Det ville være lækkert med en spiseskefuld skyr og friske bær på toppen. Eller hvis man rigtigt skulle lege, så lave den som en dessert med marengs, bær og flødeskum på toppen. “Maybe we skulle bruge that in another awsnit”
Læs mere om Brämhults produkter lige her.
Bagt havregrød med appelsin og abrikos.
Ingredienser
- 125 g grovvalsede havregryn
- 1 tsk vaniljesukker
- 1,5 spsk rørsukker
- 50 g hasselnødder
- 25 g pistaciekerner
- 75 g tørrede abrikoser
- 50 g kokosmel
- 3,5 dl Brämhults Presset appelsinjuice
Sådan gør du
- Skær abrikoserne i mindre stykker.
- Fordel i et smurt fad / bradepande. Portionen passer til form på cirka 18×18 cm. Alternativt kan den også portionsserveres.
- Kom appelsinjuice over. Strø eventuelt en smule ekstra rørsukker over toppen, for at få den til at karamellisere.
- Sæt i ovnen 20 minutter ved 180 grader. Eller til den er gylden på toppen.
- Lad den køle let før den serveres med skyr på siden.
Det lyder lækkert, men er der med alt det sukker og nødder ikke reelt tale om kage eller slik fremfor morgenmad? Ikke at der er noget galt med hverken kage eller slik, men f.eks. en marmorkage bliver jo heller ikke morgenmad af at blive spist om morgenen.
Med halvanden spsk sukker, vil jeg stadig mene at vi er morgenmadsdelen. Det er en ret stor omgang faktisk. Det er jo så til de morgener, hvor man gør lidt ekstra ud af det.
Jeg læste det som halvanden deciliter! Ups! Beklager 🙂
Så var man også ligesom igang med dagen. 🙂