Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Bagte æbler med marcipan og nøddefyld.

Nogle gange er det meget rart at virkeligt blære sig med maden. Lave det der totalt nørdede og små perfekte stykke kunst, som man kun lige har et kort interval til spise, for bagefter faldet det sammen eller smelter væk. Og alle de andre gange er det bare meget fedt at bikse noget sammen på cirka 5 minutter, som bare smager ualmindeligt godt, ikke rigtigt kræver det store og faktisk klarer lidt sig selv.

Det her er de andre gange. Bagte æbler med et lækkert, men nemt, fyld af marcipan, hasselnødder, lidt kanel og godt med smør. Faktisk mangler der bare at bliver nævnt sukker i forrige sætning, for at alle ingredienserne er nævnt. Det her er en dessert som faktisk først kom ind i mit liv i forbindelse med at der kom en version på et af vores kurser hos Timm Vladimirs Køkken. Det er åbenbart en af Timms mors hofretter. Det er ikke min mors, men det kan vel nåes endnu. I køkkenet laver vi den lidt anderledes, da jeg bare gøglede mig lidt frem på må og få her. Hvis du gerne vil lave den i Timms mors version, så skal du se om du ikke kan komme på et kursus, som hedder Små retter, stor smag. (Efter hans sidste bog).

Grunden til at det pludseligt skulle på menuen var, at jeg kom forbi nogle af de æbler vi havde fået af svigerforældrene. Nogle nedfaldne filippa æbler. De var måske ikke allesammen i helt lige god stand, der var enkelte pletter, som sirligt blev gravet ud. For bare duften af disse æbler var så meget anderledes end dem du kan købe i butikkerne, som har tilbragt år og dag på kølelager. For ja, de dufter af æbler. Sådan helt vildt fantastisk godt. Det er også derfor hullerne til fyldet er gravet lidt forskellige steder. Hvis dit æble ikke er blevet tabt, så starter du bare fra stilken og arbejder dig ned igennem æblet, men stop før blomsten, så fyldet ikke løber ud. Jeg brugte en af de der oldschool kartoffelskrællere med træhåndtag, som også er en smule spidse. Man kunne også overveje et parisiennejern. Værktøjet er ikke så vigtigt, bare du får gravet godt ud, så der er plads til masser af fyld.

Bagte æbler med marcipan og nøddefyld.Bagte æbler med marcipan og nøddefyld.

Bagte æbler med marcipan og nøddefyld.

Thomas
Forb. tid 5 minutter
Tilb. tid 25 minutter
Samlet tid 30 minutter
Antal 4 portioner

Ingredienser
  

  • 4 æbler
  • 25 g smør
  • 50 g marcipan
  • 75 g hasselnødder
  • 0,5 tsk kanel
  • 2 spsk sukker

Sådan gør du
 

  • Udhul æblerne.
  • Kør smør, marcipan, hasselnødder, kanel og sukker i en minihakker, til det hele er gået lidt i stykker. Der skal ikke være for store stykker nød tilbage. Fordel massen i æblerne.
  • Bag ved 180 grader i cirka 20-25 minutter. Æblerne skal falde en smule sammen. Bagetiden afhænger både af sorten på æblet, men også hvor modent det er. Så hold øje.
  • Server de bagte æbler med creme fraiche (eller en klat is eller flødeskum)

Bagte æbler med marcipan og nøddefyld.

Regi:  Tallerken fra Magdalena Kaluzna Metalbakke fra House Doctor Serviet fra H&M

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Close
Your custom text © Copyright 2025. All rights reserved.
Close