Beef Salad deluxe!

Man må aldrig undervurdere en salat. Specielt ikke hvis man krænger en halv ko og nudler deri. Den her kører stadig på teriyakien. Altså ligesom den her ceviche. Jeg har lavet beefsalad flere gange, men jeg tror at det var den her gang, at den sad mest i skabet. Den er jo ret enkel i denne omgang, men med nogle helt fantastiske råvarer. Jeg synes at den indkogte teriyaki smager ualmindeligt godt sammen med thai basilikum. Faktisk synes jeg det meste smager godt sammen med thai basilikum. Den lakridsagtige note er helt perfekt til både ko og kylling. Men jeg synes i særdeleshed at den er fænomenal sammen med and. Men nu var det jo ikke and der spillede hovedrollen i denne ombæring, men til gengæld en lille cote de boeuf med ben stikkende ud af. De gode folk fra Cleavers formåede endnu en gang at lokke mig i fordærv. Jeg havde planer om noget lidt mindre extravagant ala enten bavette aller nyretapper. Men nu lå den der jo. Egentlig var jeg alene hjemme, så der er også alt for meget kød til mig. Så jeg har også bikset en lille ret sammen af overskuddet.

Normalt har mine bøfsalater også et mere thai-agtigt twist. Men når nu teriyakien kommer fra Japan, syntes jeg også at den skulle have selskab af udon nudler. Jeg fandt nogle friske hos den kinesiske købmand. Har du ikke frisknuddelsælgende købmand i metro afstand, så erstatter du dem bare med tørre udon nudler. Eller risnudler. Eller ægnudler. Det skal i hvert fald ikke holde dig tilbage fra at lave den her ret. Nu hvor cevichen var lidt min egen måde at bruge teriyakien på, så er den her også mere klassisk. Altså brugt til at glacere kødet op med. Du kan også sagtens bruge den som marinade før. Den skal ikke trække forfærdeligt lang tid.

Og så i forhold til erstatningerne til kødet. Brug det kød, som du kan skaffe. Sørg for det er så godt som muligt. Men nødvendigvis at kaste en krogmodnet cote de boeuf i grams for retten, det kan godt føles som lidt at en overdrivelse. Beregn cirka 125-150g kød pr mand. Har du kun 100, så er det også fint, så kan du supplere op med flere nudler. Igen, man kommer altså langt med kødet, når det indtages på den her måde. Sørg også for at det er ikke er stegt helt i stykker. Min var medium rare – Med hang til det rare – og det er sådan jeg godt kan lide det. Her i opskriften går vi efter en meget tyk bøf på cirka 4-5 i tykkelse. Er din tyndere, så giv den noget mindre. For god ordens skyld, så tag også din bøf ud cirka en times tid før du har tænkt dig at stege den. Så kan den temperere og er nemmere at stege.
Beef Salad deluxe!Beef Salad deluxe!Beef Salad deluxe!

Beef Salad deluxe!

Thomas
Antal 4 portioner

Ingredienser
  

  • 800 g bøffer
  • 600 g friske udon nudler eller 300g tørre
  • 1,5 dl teriyaki
  • 4 håndfulde feldsalat
  • 4 to mater her i lidt blandet form og farve
  • 100 g sugarsnaps
  • 6 forårsløg
  • 150 g peanuts
  • Frisk thaibasilikum
  • Frisk koriander
  • Olie til stegning

Sådan gør du
 

  • Krydr bøffen med salt og peber. Varm en pande op til brændende varm og kom olien på. Brun bøfferne af på begge sider og steg dem herefter cirka 4-5 minutter på hver side. Jeg vender dem altid løbende, cirka hver halve minut.
  • Tag bøfferne af og kom teriyaki på panden. Den skal koge ind til cirka halvdelen og den skal tykne en smule. Hvis den ikke tykner, kan du give den en spsk sukker. Kom bøfferne tilbage og lad dem glacere op i teriyakien.
  • Tag panden af varmen og lad bøfferne trække færdigt på et skærebræt. Mens de trækker, kan du klargøre resten og i sidste øjeblik skære dem i tynde strimler.
  • Hæld kogende vand over nudlerne for at varme dem igennem. Lad dem stå med vandet 5 minutters tid - Eller følg anvisningen på pakken, på de nudler, som du har fået fat i.
  • Skær tomaterne i skiver og flæk sugersnaps på langs. Skyl salaten og knus dine peanuts en smule i en morter. Hak forårsløgene fint.
  • Anret med nudler i bunden. Herpå Salat, tomat, sugersnaps og løg. Nu de tynde strimler kød og peanuts. Brug den indkogte teriyaki som dressing og kom en smule over retten. Top op med urter.
  • Spis med det samme.

Beef Salad deluxe!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close