Endnu en del af fødselsdagsmenuen.
Der skal være en salat. Hele udviklingen/ideen til denne kom af at jeg gerne ville lave noget som skulle være så frisk at det kunne hamle op med en fuldfed bearnaise og også gerne skulle have et snært at anissmagen fra estragonen.
Hvad skal du bruge (Her var der salat til 10 personer):
- 1 stk. fennikel
- ca. 10 blommer.
- 1 (lille) rødløg
- 1 bundt brøndkarse
- en håndfuld usaltede pistacienødder
- Bladene fra 6 stængler fransk estragon
- Olivenolie
- Salt + peber
- Juicen fra 1 limefrugt.
Jeg startede med, først på eftermiddagen, at gøre salaten klar. Men jeg ventede med alle de våde varer, brøndkarsen og pistacienødderne lige indtil før vi skulle spise, så den ikke faldt helt sammen.
Blommerne befriede jeg for stenene og skar i både. Fennikellen blev skåret i millimetertynde skiver. Jeg har lige fået nye knive, så jeg brugte dem, men ellers kan du med fordel også bruge et mandolinjern – Der er ingen der gider sidde med en ordentlig klods fennikel i munden, så sørg for det bliver snittet meget fint. Det samme med løget.