Blommekage

Blommekage

 

I mit “Kagefrenzy” for et par uger siden lavede jeg – udover både chokolade kage og diverse tærter – også en blommekage. Egentligt ville jeg have lavet en mazarin, men gode råd er dyre på Amager klokken 21, når Netto ikke har marcipan. Ja, de så på mig som var jeg idiot. Hvem køber også marcipan i februar? Blommerne havde jeg, så jeg tog første og bedste opskrift på blommekage, som jeg fandt på google. Og den skulle altså vise sig at være temmeligt god. Jeg lavede dog nogle mindre justeringer i den – Erstattede vaniliesukkeret med kornene fra to vaniliestænger (jeg lavede trippel portion) og lidt hakkede mandler – Jeg kunne jo ikke helt opgive min mazarin. Nedenstående opskrift er halvdelen af den jeg lavede.

Reelt set kan du bruge lige det frugt du måtte have på lager. Specielt bær til sommer vil være ekstra godt.

Hvad skal du bruge?

  • 200g smør
  • 300g sukker
  • 1 vaniljestang
  • 3 store æg
  • 2 teskefulde bagepulver
  • 300g mel
  • 100-150g (meget) finthakkede mandler
  • 1 dl mælk.

Herudover

  • Blommer
  • Brun Farin

Skrab først marven af vaniljestangen ud i en spiseskefuld sukker. Bland det med de resterende sukker og smør. Pisk igennem. Pisk mere. Pisk til det bliver cremet. Tilsæt æg og mælk. Herefter melet iblandet bagepulveret. Til sidst de MEGET fint hakkede mandler.

Del blommerne og fjern stenen og skær dem i både.

I et smørsmurt fad/bradepande kommer du dejen. Herefter blommerne. Hvor fint det lige skal være, det bestemmer du. Drys til sidst med rigeligt brunt farin på toppen.

Blommekage

Bag ved cirka 180 grader i 40-45 minutter, alt efter hvor tyk din kage er.

Vær opmærksom på at den selvfølgeligt hæver, fordi der er bagepulver i. Jeg har faktisk kun bagt tærter de sidste lange stykke tid, så det fact overraskede mig lidt ved små kager. Bare roligt, både ovnen, formen og jeg kom fint igennem denne traumatiske oplevelse.

Server med lidt creme fraiche.

God weekend!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close