Fredag aften, scenen var egentlig sat. Lasagne og fjerner. Hvem sagde vild ungdom? Så begyndte den lille dessert trang at melde sig. Hvad kunne der bikses sammen sideløbende med at lasagnen var i ovnen?
Valget faldt på en trifli agtig sag. I stedet for at koge blommerne helt ud, kogte jeg først de resterende ting sammen og en lille smule ind, hvorefter blommerne blot fik 5-7 minutter i badet.
Cremen var mere eller mindre den samme som jeg har lavet tidligere, både her og her men i en lidt anden sammenhæng. Jeg ville gerne have tilføjet lidt vanilje, desværre sagde beholdningen nej.
Jeg er generelt ret glad for trifli – fordelen ved lige præcist denne er at sherryen giver desserten en smule kant. Jeg tror måske jeg skal eksperimentere med noget syltning af blommer, hvor der også indgår sherry. Nok om det, det må vi se på hvis det sker.
Hvad skal du bruge – 2 mennesker.
Blommedel:
- 1dl sherry
- 3 spiseskefulde sukker
- 4 blommer, i kvarte uden sten.
- 1 kanel stang.
- saften af 0,5 citron.
Creme:
- 1dl piskefløde
- 1 (stor) spiseskefuld skyr fraiche
- 2 teskefulde flormelis
- – Derudover også 8 makroner og et drys kanel på toppen.
Del dine blommer i kvarte.
I en gryde koger du sherry, sukker, kanelstang og citronsaft op. Det må gerne koge en lille smule ind før du tilsætter blommerne. De skal kun have 5 minutter deri. Jeg lod mine blommer stå og køle sammen med saften mens vi spiste aftensmad.
Pisk fløden og vend efterfølgende din flormelis og skyr fraiche i. Anret med makroner. Ja, så er det egentlig ikke sværere.