Sponseret indlæg
Jeg har sammen med Bad Butchers udviklet en stribe opskrifter, som skal gøre din grillaften bedre. Ja, sådan er jeg. I hvert fald noget som skal gøre din grill aften mere succesfuld. Og det skal I jo sådan set ikke snydes for. Bad Butchers er et nyt mærke af krydderblandinger, marinader og rubs til din grill aften. Jeg har forsøgt lige at gøre det andet, end anvisningen er. Det er jo nemt at læse bag på pakningen, og så se anvisninger der. Så jeg har forsøgt at komme med nogle ideer til, hvis du kan bruge dit “overskud” til. Derudover er der også lidt teknik blandet ind i opskrifterne, så du også lærer lidt klassisk tilberedning.
Opskrifterne kommer løbende på deres hjemmeside. Så det er bare med at følge med der (og her).
Og nu til maden. Det er jo altid det, som det handler om, når alt kommer til stykket.
Denne flækkede kylling.
Hvad er det, at alt den snak om sommerfugle handler om? jo, det er ganske simpelt det, at når man flækker en kylling henover ryggen, så kommer den til at minde lidt om en sommerfugl. Ja, en ganske kødfuld sommerfugl. Men der er en kæmpe fordel ved denne flækning. Nemlig at den bliver meget nemmere at tilberede i og med, at den faktisk også cirka lige tyk hele vejen over. Udfordringen er jo mange gange, at så ender man med et overtilberedt bryst og sashimi at lårene. Det sker ikke her. Udover at det bliver tilberedt mere jævnt er også, at du faktisk nedbringer tilberedningstiden, så der kan skæres en del af. Det er selvfølgelig stadig de samme ting, som du skal kigge efter. Er saften pink, når du trykker i den og slipper benene ikke hinanden, når du trækker i dem.
Jeg gav kyllingen en gang rub fra Bad Butchers (ikke overraskende). Fordelen ved denne rub, er at den næsten giver kyllingen en smule ekstra skorpe, så den bliver dejlig crunchy. Jeg synes denne rub virker bedst på kylling med skind.
Hvad gør du så egentlig?
Læg kyllingen med bryst nedaf.
Skær på hver side at rygbenet. Brug ikke din bedste kniv. Brug alternativt en fjerkræsaks. Gem rygbenet til fond.
Fold siderne ned. Læg et lille snit ved brusken ved brystbenet. Fjern nu brusken. Flad kyllingen ud.
For nemhedens skyld kan ønske benet også fjernes. Det gør det nemmere at skære den.
Rub nu kyllingen ind i Garlic Rub fra Bad Butchers.
Grill kyllingen. Først 15 minutter med skindsiden OP AF. Så et kvarter med skindet ned ad. Og til sidst et kvarter med skindet op af.
Grill ved mellemvarme og hvis du bruger kulgrill, kan det være en god idé at have en drypbakke under kyllingen.
Lad den træke 10 minutter før den skæres i mindre stykker og nydes.
Smed en kylling på rotisseriet – godt med kul på grillen. Lod den varme i 10 min så den smed lidt fedt.
Blandede Bad Butchers hvidløgs rubben med lidt olivenolie og penslede den på. Super god smag – tak for inspirationen.